Gå til sidens hovedinnhold

Må lage likestillingsregnskap

Norske bedrifter med mer enn 50 ansatte må sørge for å levere et "likestillingsregnskap" i forbindelse med den ordinære årsmeldingen for 2003.

Det fremgår av et rundskriv som likestillingsombud Kristin Mile har sendt til norske bedrifter med mer enn 50 ansatte. Mile sier til Dagens Næringsliv at likestillingsloven pålegger alle arbeidsgivere i regnskapspliktige bedrifter å redegjøre for likestillingsarbeidet i bedriftens årsmelding, melder NTB.

Også i regnskapsloven blir bedriftene pålagt å gi en slik redegjørelse.

I første omgang vil ombudet konsentrere sitt kontrollarbeid til bedrifter med over 50 ansatte.

- Tre linjer om likestilling holder slett ikke som likestillingsredegjørelse, sier ombudets nestleder, Lars Christensen, til DN. Jo større en bedrift er, jo mer må man forvente av redegjørelsen som skal gis som en del av årsberetningen.

I de senere år har alle norske bedrifter, enten det er en klesbutikk eller et aluminiumsverk, pliktet å gjøre rede for sitt forhold til forurensningsloven.

Normalt heter det i årsmeldingen at "bedriften forurenser ikke det ytre miljø".

Men så lett slipper man ikke unna når det gjelder likestilling, og ifølge Mile vil årsberetningene heretter bli kontrollert gjennom stikkprøver. Hun oppfordrer også ansatte til å melde fra dersom ikke årsmeldingen stemmer med den virkeligheten de opplever.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her