RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Må redde seg selv

Foto: Arne Lutro / TV 2 Nettavisen
Åtte tilfeldigheter felte Alf Henrik Christensen i tingretten. Til tross for drahjelp fra Havnå mandag, ligger hovedbøren fremdeles på han selv.

STAVANGER (TV 2 Nettavisen): - Retten har ingen tro på at Christensen har blitt offer for tilfeldighetenes uheldige komplott, sa dommer Helge Bjørnestad da Christensen ble dømt i Stavanger tingrett i mars.

Siste forklaring
Nokas-tiltalte Alf Henrik Christensen var med andre ord feil mann, på feil sted, til feil tid. I den storstilte etterforskningen etter dødsranet i Stavanger har politiet ikke klart å finne ett eneste teknisk bevis mot Christensen. Likevel ble han dømt til 13 års fengsel i tingretten.

Tirsdag fortsetter Erling Havnå å forklare seg om Nokas-ranet, samt at han vil forsøke å overbevise juryen om at han ikke deltok på ranet av Postens Brevsentral i Oslo. Etter Havnå, er det Christensen tur til å avgi sin siste forklaring – denne gangen for en jury som skal avgjøre om de tror han ble utsatt for tilfeldigheter eller ikke.

Drahjelp fra Havnå
Påtalemakten på sin side mener at Christensen fungerte som vaktmann i Sørmarka og sjåfør for ranerne som dro til Nedre Dahlgata. Havnå bekreftet mandag at det var planen at det skulle være to vaktmenn i Sørmarka.

Selv ble Havnå tilbudt en annen rolle i tolvte time. Hvem den andre vaktmannen var, hevdet Havnå imidlertid at han ikke visste. Likevel frikjenner han kickbokserkameraten for deltakelse i Nokas-ranet .

- Jeg kan jo si at Alf Henrik må være... Jeg traff han tilfeldig. Han kan jeg jo si, at han må være det, svarte Havnå på spørsmålet fra aktoratet om noen av de tiltalte er uskyldig.

Havnå kunne likevel ikke si hvem den andre vaktmannen var. Han hevder han ikke så hvem dette var i kaoset som oppstod på bilbytteplassen i Sørmarka.

Åtte punkter
I tingretten fikk ikke Christensen drahjelp. Det resulterte i en fellende dom. Tingrettsdommer Bjørnestad summerte opp saken mot Christensen med de åtte følgende punkter som gjorde at de nektet å tro på tilfeldighetene:

1. Dagen før ranet bestiller han en varebil i samme leiefirma som Erling Havnå bestiller en bil.

2. Samme dag henter både Christensen og Havnå leiebilene fra firmaet – men med flere timers mellomrom.

3. Helt uavhengig av dette, stopper de begge på samme bensinstasjon utenfor Arendal til tross for at de hentet bilene med flere timers mellomrom.

4. Tilfeldigvis skulle de begge samme vei.

5. Retten mener det er påfallende at Havnå forteller hvor han skal, og velger å kjøre sammen med Christensen, når Havnå skal delta på et ran i Stavanger.

6. Så viser det seg at de to ikke bare skal til Stavanger, men begge to skal overnatte i Stavanger.

7. Christensen overnatter tilfeldigvis i fluktruten til ranerne ved roklubben i Paradisveien.

8. Christensen går tilfeldigvis en fottur kvelden før ranet i traseen der flukten fant sted

Bjørnestad viste også til at Christensen har løyet om flere turer til Stavanger-området, og viste til at et vitne mener å ha sett en raner som kan passe med Christensen.

Retten mener at Christensen ikke var med på Domkirkeplassen, men at han var sjåfør og vakt i Sørmarka. Likevel ble han dømt for for dødsfølgen fordi han visste at ranerne bevæpnet seg, og at bevæpningen kunne føre til dødsfall under ranet.

Tirsdag må Christensen gjøre alt han kan for å overbevise juryen om sin uskyld. TV 2 Nettavisen følger forklaringen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere