RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Må sitte ved Schumanns side

Foto: Scanpix/Alf Ove Hansen
Sist oppdatert:
Når Nokas-ankesaken starter i Stavanger til høsten, må Lars Erik Andersen sitte side ved side med mannen han har utpekt som drapsmann.

Ifølge flere medier skal Nokas-dømte Lars Erik Andersen ha blitt lovet å få slippe å møte i retten sammen med sine 12 medtiltalte i Nokas-ankesaken. I stedet for skulle Andersen få gjennomføre en egen tilståelsesrettssak.

TV 2 melder i dag at dette ikke er riktig. Andersen må møte i ankesaken, på lik linje med de andre, melder kanalen.

- Dette ønsker jeg ikke å kommentere. Jeg kan bekrefte at Andersen skal i nye avhør en av de nærmeste dagene og at vi kommer tilbake med mer informasjon etter hvert, sier Andersens forsvarer, advokat Harald Stabell, til TV 2 Nettavisen.

Tilstod
Etter hovedforhandlingen i Stavanger tingrett ble Andersen funnet skyldig i å ha deltatt i ranet, til tross for at han hevdet å ha vært i Oslo ransdagen.

Men i et politiavhør forrige uke valgte Andersen å snu 180 grader og innrømmet å ha deltatt i Nokas-ranet.

Utpekte drapsmannen
Og ikke nok med det. Andersen skal også ha utpekt Kjell Alrich Schumann som den av ranerne som skjøt og drepte politimannen Arne Sigve Klungland på Domkirkeplassen 5. april 2004.

Etter det TV 2 Nettavisen erfarer skal Andersen ha gjort en avtale om å få straffen sin redusert til 7-8 år. Han skal også ha bedt om å få beskyttelse av politiet etter at han brøt den selvpålagte taushetsplikten i ransmiljøet.

I ettertid ble det spekulert på om Andersen nå vil få spesialbehandling av politi og påtalemakt under ankeforhandlingene.

Andersen skal ha blitt lovet strafferabatt gjennom en tilståelselsesdom til høsten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere