Må til Bergen for nakenbad

Nakenbaderne i Sogn og Fjordane drar hver onsdag helt til Bergen for å kaste badetøyet. Nå vil de ha et tilbud i sitt eget fylke.

17.01.06 12:42

- Vi har aldri hatt noe tilbud om nakenbading verken i kommunen eller i fylket, forteller nakenbader Hans Roger Berstad (35) til TV 2 Nettavisen.

Vestlandske Naturistforening, der Berstad er medlem, har 10-15 medlemmer i Sogn og Fjordane. Hver onsdag lar de badetøyet ligge igjen hjemme i Florø og setter kursen mot Stemmemyren i Bergen.

Litt tungvint
- Det er ikke så langt til Bergen, men det er klart at det er litt tungvint å dra den strekningen bare for å bade, sier Berstad oppgitt. Fra Florø til Bergen er det 234,2 kilometer - og 3 timer 30 minutter hvis du skal kjøre bil. (Kilde: Gulesider.no)

I første omgang vil Berstad og de andre nakenbaderne ha et innendørs-tilbud i Florø.

- Vi har bare en svømmehall her i Florø. «Havhesten» er et nytt og flott anlegg, og det ville vært helt topp om vi kunne få komme inn dit, understreker han overfor TV 2 Nettavisen.

I samråd med naturistforeiningen har stryningen nå sendt søknad om å få bade naken i «Havhesten».

Til vurdering
- Vi har søknaden til vurdering. Vi vil høre hvilken praksis de har i tilsvarande anlegg, før vi tar endelig stilling til søknaden, sier daglig leder ved «Havhesten», Øyvind Rotnes til nrk.no.

Berstad har også forhørt seg om nakenbading i det fri på Grotlesanden i Bremanger og Refviksanden i Vågsøy. Kultursjef Gunhild Berge Stang i Bremanger mener at den offentlig tilrettelagte Grotlesanden ikke egner seg til badestrand for naturister. Berge Stang har ingenting imot nakebading, faktisk tror hun det kan vere god reklame for kommunen.

- Jeg har ikke noe imot nakenbading. Det er jo fint at de som ønsker å bade uten badedrakt får lov til det, mener Berge Stang, som tror hun er på linje med folk flest i dette synet, ifølge NRK.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.