RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Lien, Kyrre (SCANPIX)

Må tillate hijab i politiet

Sist oppdatert:
Justisdepartementet bryter loven med sitt hijab-forbud i politiet.

Likestillings- og diskrimineringsombudet har felt dommen i hijabsaken og konkluderer med at forbud mot hijab i politiet er brudd på både likestillingsloven og diskrimineringsloven.

- Et forbud mot bruk av religiøse plagg må være saklig begrunnet. Justisdepartementet har ikke sannsynliggjort at det er nødvendig å forby hijab for å beholde nøytraliteten i politiet, sier likestillings- og diskrimineringsombud Sunniva Ørstavik ifølge en pressemelding.

Det skapte reaksjoner da det i fjor ble kjent at Politidirektoratet hadde gått inn for å tillate det religiøse hodeplagget hijab som en del av politiuniformen. Det endte med at Justisdepartementet gjorde kuvending og besluttet ikke å endre politiets uniformsreglement.

Etter en gjennomgang av saken konkluderer Likestillings- og diskrimineringsombudet med at det vil være diskriminering av kvinner som bærer hijab å nekte dem adgang til stillinger i politiet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere