RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Må vente på erstatning

Justiskomiteens innstilling om erstatning til krigsbarna, lar vente på seg.

-Krigsbarna vil møte en slik utsettelse med stor skuffelse, sier generalsekretær Ola Ødegaard i Rettferd for taperne.

Stortinget skulle ha behandlet saken om erstatning til krigsbarna i høst, men behandlingen i justiskomiteen i desember måtte utsettes på grunn av stor saksmengde. 3. mars skulle komiteen ha avgitt sin endelige innstilling, men det blir nå ikke før 14. mars. Komiteen kommer bare med en foreløpig innstilling, som ikke er offentlig, den 3. mars.

- Saken må også innom kommunalkomiteen før innstillingen kan endelig avgis, opplyser komitémedlem Finn Kristian Marthinsen (KrF) til NTB.

Marthinsen sier grunnen til utsettelsen er at innstillingen ikke bare omfatter erstatning til krigsbarna, men også erstatningsordninger for romanifolk, tatere og eldre utdanningsskadelidende samer og kvener.

- Utsettelsen er enda et forhold krigsbarna er uenig i. Mange krigsbarn ringte til oss da komiteen skulle behandlet saken i desember, og ble skuffet over at det ikke var noe resultat. Vi finner det beklagelig med en ytterligere utsettelse, sier Ola Ødegaard til NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere