Oslo-restauranten, som har fått tre stjerner på Michelin-guiden, kom i fjor på 79. plass på samme kåring. Nå er den altså å finne blant verdens 50 beste, melder VG.

Den prestisjetunge kåringen fant sted i Bilboa i Spania i dag.

– Det er fantastisk å få anerkjennelse for den iherdige innsatsen vi legger ned hver eneste dag. Å bli rangert sammen med så mange dyktige bransjekolleger gir oss motivasjon til å presse oss enda lenger. Vi er ufattelig stolte og glade, sier medeier og kjøkkensjef Esben Holmboe Bang i en pressemelding.

Maaemo åpnet dørene for første gang i 2010 og var i 2012 den første restauranten i Norden til å motta to stjerner på Michelin-guiden. Noen år senere fortsatte stjernedrysset og Maaemo kan i dag skryte på seg tre Michelin-stjerner.

Restauranten har gjort seg kjent med lokale og sesongbaserte råvarer, som serveres på restaurantens beskjedne åtte bord i Bjørvika.

Vinner av kåringen ble Osteria Francescana i Modena, Italia. Det er andre gangen denne restauranten blir kåret til verdens beste.

Kokken ved Osteria Francescana heter Massimo Bottura. Mange kjenner han fra den populære Netflix-serien «A chef's table».

Blant de andre nordiske restaurantene er Frantzén i Stockholm på en 65. plass. To plasser bak følger svenske Fäviken, mens de danske spisestedene Relæ og 108 kom på henholdsvis 71. og 98. plass.

Les også: Ny norsk stjerne i Michelin-guiden