RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Maathai skrøt av nobelkomiteen

Sist oppdatert:
Fredsprisvinner Wangari Maathai skrøt av nobelkomiteen for at de har forandret kriteriene for tildeling av prisen da hun ankom Norge onsdag.

Maathai kom onsdag til Oslo full av takknemlighet overfor nobelkomiteen. Sammen med komiteens leder Ole Danbolt Mjøs møtte Wangari Maathai pressen etter hun hadde landet på Gardermoen.

- Jeg gleder meg virkelig og tror det vil bli en fantastisk opplevelse, sa hun til TV 2 Nyhetene.

Nobelkomiteen har fått kritikk for å ha gitt prisen til en miljøforkjemper. Maathai er først og fremst kjent for å ha startet et treplantingsprosjekt i hjemlandet Kenya.

- Jeg vil gratulere den norske fredspriskomiteen med at de har endret kriteriene. Endringen er utrolig viktig. Mange av krigene som utkjempes i verden dreier seg om naturressurser. Vi må bruke ressursene på forsvarlig vis og innenfor en demokratisk ramme, slik at vi kan dele de rettferdig. Det er en forutsetning for fred, understreket fredsprisvinneren.

Maathais uttalelser om aids har skapt bruduljer. Onsdag sa fredsprisvinneren at hun helst overlot de spørsmålene til ekspertene, og gledet seg heller over å være i Norge for å motta fredsprisen fredag.

- Det er ikke så mye snø som jeg trodde og takk og lov for det, avsluttet hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere