Mafia styrer sex-trafikken

Foto: TV 2

Store deler av inntektene fra prostitusjonen i Oslo havner i lommene på russisk og albansk mafia.

15.06.04 11:56

Gjennom to uker har reportere fra TV 2 blant annet holdt en bygård 100 meter fra Karl Johan under oppsyn. Den forfalne gården er tilsynelatende tom, men rommer hovedstadens nest største bordell.

Sex og narkotika
Bildene TV 2-nyhetene viste mandag, viser at gården våkner til liv på kvelden og natta. Da er det stor trafikk inn og ut av porten med jenter fra Øst-Europa, Ghana, Nigeria og Den dominikanske republikk. De får selskap av norske menn. På utsiden holder det som etter alt å dømme er mafiaens løpegutter, vakt. De styrer sex-trafikken og driver i tillegg med omsetning av narkotika. Gården nær Karl Johan er ikke den eneste. En rekke bygårder i Oslo fungerer som bordeller,melder TV 2 Nyhetene.

Rystende historier
Norske «Bente», som livnærer seg som prostituert, sier de utenlandske jentene har rystende historier å fortelle. Hun opplyser at albanske jenter tar 1000 kroner for et samleie og at trolig 70 prosent av inntekten går til bakmennene. De bor på knøttsmå hybler som leies for 8000 kroner måneden.

Frykter bakmenn
Politioverbetjent Øivind Nordgaren ved Oslo politikammer sier til TV 2 at jentene selv må stå fram for at politiet skal ha en sak og kunne gå etter bakmennene.

- Kvinnene må gi oss opplysninger om hvem som organiserer henne, uttaler han.

- Kynisk menneskehandel
Justisminister Odd Einar Dørum reagerer sterkt på avsløringene. Han mener det bekrefter mistankene om en kynisk menneskehandel, såkalt trafficking, med bakmenn som tjener penger både på prostitusjon og narkotika.

- Politiet har gjort mye, men dette er et rått miljø. Den som skal bryte ut av det skal ha mye mot. Det som er viktig er at de som gjør det, blir mottatt på en skikkelig måte, sier Dørum til TV 2. Han vil diskutere saksfeltet med politiet i Oslo denne uken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.