*Nettavisen* Nyheter.

Mafiagjenger styrer Oslo

Tungt bevæpnede gjenger i Oslo krever beskyttelsespenger, styrer narkotikatrafikken, driver trafficking og skyter med maskinpistol fra biler i fart.

De kriminelle gjengene i Oslo blir involvert i stadig tyngre kriminalitet, skriver Dagsavisen.

Den harde kjernen i det organiserte kriminelle miljøet i Oslo og omegn består nå av rundt 200 personer. De er involvert i både narkotika, illegal spillevirksomhet, våpenhandel og trafficking, opplyser sjefen for Oslo-politiets seksjon for organisert kriminalitet, Iver Stensrud. I tillegg krever enkelte gjenger beskyttelsespenger fra butikkinnehavere.

Gjengene er også blitt mer voldelige og bedre bevæpnet. Politiet finner nå flere våpen hos de kriminelle enn tidligere, blant annet maskingeværere og russiske automatvåpen fra personer tilknyttet organiserte kriminelle miljøer. Så sent som helgen før 1. mai skjøt ukjente gjerningsmenn løs med maskinpistol på en parkeringsplass ved Fureset senter. Politiet fant ikke noe offer for kulene, og regner med at det var et internt hevnoppgjør.

Blant gjenger som nevnes som aktive i den organiserte kriminaliteten, er A- og B-gjengen, og også en nyere gruppe som har fått tilnavnet Furuset-gjengen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag