RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mageflesk øker kreftrisiko

Sist oppdatert:
Personer med tjukke midjer er mer utsatt for kreft.

(SIDE2): En stor europeisk kreftundersøkelse viser at kroppsmålene dine kan si noe om risikoen for å få tykktarmkreft, melder forskning.no.

Undersøkelsen viser at høye mennesker er mer utsatt enn lave mennesker, og at risikoen for kreft øker med omkretsen på midja. Risikoen for kreft varierte med forholdet mellom målene for midje og hofter – altså det såkalte midje-til-hoftemålet (m/h-ratio). Personer med tjukke midjer er altså mer utsatt.

378.277 mennesker fra europeiske land deltok i undersøkelsen der det ble kartlagt kosthold, kreft og andre sykdommer. 984 av deltagerne i studien fikk tykktarmskreft i løpet av de rundt seks åra de ble fulgt.

- Grunnene til at større mengder mageflesk øker risikoen for tykktarmskreft er foreløpig ukjente, sier Tobias Pischon fra German Institute of Human Nutrition, som står bak undersøkelsen.

Les mer om helse, trening og velvære her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere