Gå til sidens hovedinnhold

- Magesekken sprakk på flyet

Slankeoperasjonen i Spania endte med nødlanding i Nederland for norske Tore. Les den utrolige historien om hvordan han ble kvitt 100 kilo.

(iOslo.no) Tore Nytrø (39) veide nærmere 200 kilo da han omsider fikk innvilget slankeoperasjon i 2003. Endelig skulle han bli slank og lykkelig.

Les også: Feit og forbanna

- Det var tungt for rygg og knær å være så tung. Jeg måtte jo også ha to flyseter på vei ned til Spania, forteller Tore til iOslo.no.

12. januar 2003 tok kirurgen i Spania skikkelig tak og snittet vekk 80 prosent av magesekken til Tore. Etter det voldsomme inngrepet lå trønderen tre dager på sykehus før han skulle nyte noen dager i et feriehus. Få dager senere satt Tore og moren på flyet sammen moren, på vei hjem til Norge.

- Vi hadde cirka 1,5 timer igjen til Gardermoen. Jeg satt jo med hendene på setet foran meg, for jeg fikk brått så vondt i magen, sier Tore og forteller videre:

- Plutselig kjente jeg at det var noe som sprakk i magesekken, og da kom smertene på brøkdelen av et sekund.

Situasjonen var svært dramatisk. For å redde livet til Tore måtte flypersonalet ta en rask avgjørelse om nødlanding i Nederland. Ambulansene sto klare, og Tore ble rullet inn på operasjonsbordet.

- Det verste var at jeg var bevisst hele tiden. Jeg ante ikke om jeg kom til å dø, alt jeg ville var å komme meg på sykehus, forteller han.

Har du en dramatisk historie du vil dele med hele Norge? Send e-post til bjorn.lecomte@ioslo.no

De nederlandske legene fikk kjørt inn skalpellene og åpnet Tore opp igjen. Det ble en lang og grusom prosess med to uker i medisinrus.

- Etter de to ukene ble jeg hentet av Norsk Luftambulanse. Endelig var jeg tilbake i Norge!

Flere år senere har han de umenneskelige smertene fortsatt friskt i minne. Derfor kommer følgende utsagn kanskje som en overraskelse:

- Jeg angrer ikke på at jeg tok operasjonen, og anbefaler den faktisk, sier han.

- Men du holdt jo på å dø! Er du ikke det minste bitter på kirurgen i Spania?

- Nei, det var ikke hans feil. Jeg snakket med ham, og han sa at det hadde skjedd uansett.

Tore jobber i dag som hotellresepsjonist på et sted utenfor Lillehammer. Han veier nå rundt 100 kilo. hvilket betyr at han har halvert vekten sin. Trening, riktig kosthold og en naturlig mindre magesekk har skuffet vekk de belastende kiloene.

- Ja, det er helt ubeskrivelig. Det å få fjernet halve kroppen sin er som å bli født på ny, sier en rørt Tore.

Nå har han fått ny selvtillit i forhold til damer, han er med på strikkhopping og kjører karuseller.

- Alt ble jo mye lettere, samme hva jeg skulle gjøre. Livet ble drastisk forandret, jubler den staute nordmannen.

Les flere nyheter på iOslo.no

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar