*Nettavisen* Nyheter.

Mahad Mahamud er tilbake i Norge

AVSLAG PÅ ISLAND: Mahad Mahamud tapte saken om statsborgerskap da den gikk i tingretten Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Mahad Mahamud er tilbake i Norge etter å ha blitt uttransportert fra Island. Han fikk avslag på å få sitt norske statsborgerskap tilbake i fjor, men har anket.

04.09.18 07:57

Ifølge TV 2 ble Mahamud møtt av Politiets utlendingsenhet (PU) da han ankom Gardermoen mandag, men ble sluppet fri etter to timers avhør på flyplassen.

– Det er deilig å komme hjem igjen. Jeg skal kjempe i lagmannsretten for å vinne tilbake passet mitt og identiteten min, sier Mahamud til kanalen.

Han valgte å forlate Norge i oktober i fjor, da UNE på nytt avslo å gi ham statsborgerskapet tilbake, slik Mahamuds advokat Arild Humlen krevde på bakgrunn av at han framskaffet nye bevis i saken.

Les også: Mahad Mahamud sendes tilbake til Norge

Planen til Mahamud var å reise til Canada, men han strandet på Island, og søkte asyl der i stedet. Han fikk nylig endelig avslag på søknaden og ble dermed sendt til Norge.

Ankesaken rundt statsborgerskapet starter i Borgarting lagmannsrett 15. oktober, og varer i en uke.

Mahad Mahamud kom til Norge som 14-åring i 2000 og fikk norsk statsborgerskap i 2008. Han gikk til sak mot staten da statsborgerskapet ble tilbakekalt i fjor, men både Utlendingsnemnda og Utlendingsdirektoratet fikk i mars medhold i at det er sannsynlig at Mahamud er fra Djibouti og ikke fra Somalia, slik han hevder. Med tilbakekallingen måtte han også slutten i jobben som bioingeniør ved Ullevål sykehus.

Les også: Mahad Mahamud nektet asyl på Island

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag