*Nettavisen* Nyheter.

Mål kolesterolet gratis nå

På alle hjerters dag kan du måle kolesterolet ditt gratis i Oslo, Stavanger, Bergen og Trondheim. Se hvor her.

15.02.07 08:34

(SIDE2): Som en alternativ feiring av Valentine’s Day vil det bli arrangert gratis kolesterolmåling av sykepleiere og ernæringsfysiolog i Oslo, Stavanger, Bergen og Trondheim. Det blir også en innsamlingsaksjon for hjerteforskning, melder Nasjonalforeningen for Folkehelsen i en pressemelding.

Lite kunnskap
Høyt kolesterol er en av de viktigste årsakene til hjerte- og karlidelser, men nordmenn flest har lite kunnskap om kolesterol. Professor i ernæring Serena Tonstad er medlem av Nasjonalforeningens hjerte- og karråd, og oppfordrer det norske folk til å ta vare på den fysiske delen av hjertet .

- En tikkende bombe
- Høyt kolesterol eller annen feil med lipidene er en usynlig, tikkende bombe og en av de viktigste årsakene til hjerte – og karlidelser. Slike sykdommer er årsak til nærmere halvparten av alle norske dødsfall, men med riktig behandling og kostholdsendringer kan man redusere kolesterolnivået og risikoen. Det er viktig å være klar over at man kan gjøre mye selv for sitt eget hjerte, sier hun i en pressemelding.

Her kan du måle deg gratis

Oslo: Egertorget 13.00 – 18.00

Bergen: Fisketorget 13.00 – 18.00

Stavanger: Kvadrat 13.00 – 18.00

Trondheim: Solsiden 13.00 – 18.00

FAKTA
10 prosent av den norske befolkningen lever i dag med hjerte- og karsykdommer

Hvert år dør omtrent 17.000 nordmenn som følge av dette.

Høyt kolesterol er en av de viktigste årsakene til hjerte- og karlidelser, men nordmenn flest har fremdeles for lite kunnskap om kolesterol.

I en undersøkelse gjennomført av Norstat (panel på 1000 personer via telefon) i august 2006 kommer det frem at bare fire prosent av de spurte vet at det ikke finnes symptomer på høyt kolesterol – noe som gjør et tikkende kolesterol enda farligere

58 prosent kjenner ikke kolesterolnivået sitt

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.