RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mallorca hetest

Sist oppdatert:
Selv om sola steker i Sør-Norge, ferierer vi i utlandet som aldri før. Les hvor nordmenn helst ferierer.

Flyene forlater norske flyplasser smekkfulle av solhungrige turister. Ingen lavprisselskap for fly eller andre europeiske reisebyråer har så fulle fly som de norske utenlandsrutene, ifølge administrerende direktør i My Travel, Gunnar Grosvold.

Se liste over de mest populære reisemålene nederst i saken

- Dekningsgraden på flyene i juli er hele 99 prosent på de 27 første dagene i juli. Så vidt jeg vet er dette Europa-rekord, sier Grosvold til TV 2 Nettavisen.

My Travel eier Saga Solreiser, Ving og storbyarrangøren Bridge, og er Norges største turoperatør.

Trygt i Mallorca
Selskapet dekker 45 prosent av det norske chartermarkedet.

- Det er helt spesielt at vi reiser så mye selv om været er så bra her hjemme. Jeg tror det skyldes at folk liker variasjon i miljø og liker å komme seg vekk så de får den riktige feriefølelsen. Andre kulturer, mennesker og annen mat frister oss, tror Grosvold.

Det definitivt mest populære reisemålet er Mallorca, ifølge både My Travel og Ticket. Reisene hit ble først utsolgt.

- Mallorca var veldig populært i år, og ble tidligst utsolgt. Det er kanskje fordi det er trygt og at folk vet hva de drar til, sier selgerleder Marit Elstad i Ticket på Strømmen storsenter til TV 2 Nettavisen.

Prisfall i Tyrkia
Også Bulgaria, alle øyene i Hellas og Costa Dorada langs spanskekysten er ettertraktet i år. Kreta, Tyrkia, Bulgaria og Rhodos er også populære reisemål.

- Reisemålet som øker mest i popularitet hos oss er Bulgaria. Gode ferieprodukter til veldig gunstige priser gjør dette til et bra reisemål for familier, sier Elstad.

Tyrkia er også et populært reisemål for norske turister. Grosvold forklarer dette med at den tyrkiske liren falt med 25 prosent mot den norske krona i sommer. Derfor er det mye rimeligere å oppholde seg i Tyrkia i år enn tidligere, og dermed blir ferien totalt mye billigere.

Billig i Kroatia
Også Kroatia en stor hit. Tickets salgsleder tror det har noe med prisnivået å gjøre - Nordmenn vil ha mye for pengene.

- Kroatia er et billig og bra alternativ som har alt. Her er flere hvite strender og gode tilbud. Euroens inntog i Hellas har gjort det dyrere å feriere der.

Vil du unngå de store turistfellene, kan reiseselgeren anbefale å dra til mindre kjente greske øyer.

- Det er fortsatt mange greske øyer hvor man kan være litt mer for seg selv, sier Elstad.

Cruise er stor hit
Middelhavscruise har ifølge Ticket tatt helt av i sommer. På slike cruise starter man gjerne i Barcelona eller i Athen, og besøker ulike øyer og havner i Middelhavet.

- Vi tror folk synes det er veldig behagelig og avslappende med cruise. Man slipper å sjekke inn og ut av hotell, samtidig som man får besøkt flere ulike steder på kort tid, forklarer Elstad.

Når vi først drar på sommerferie utenlands, er vi helst borte i to uker.

- Jeg tror gjennomsnittsfamilien tar seg både en to-ukers sommerferie, og en weekendtur. Stort sett velger de to uker, og da er de som oftest på samme sted, opplyser reiseoperatøren.

Hit reiser flest nordmenn på ferie i utlandet:

1. Mallorca

2. Kreta

3. Tyrkia

4. Bulgaria

5. Rhodos

(Kilde: My Travel, som dekker 45 % av det norske reisemarkedet)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere