Gå til sidens hovedinnhold

Malte Trine Skei Grande-bilde på Listhaug-vegg i Bergen

Venstre-leder og kulturminister avbildes på gatevegg i Bergen.

Et nytt politikerbilde har dukket opp på veggen der en gatekunstner i april skapte oppstyr med et veggmaleri av en korsfestet Sylvi Listhaug. Denne gangen er det Venstre-leder og kulturminister Trine Skei Grande som får unngjelde. Det skjer samme dag som Grande besøker Bergen.

Nettavisen har kontaktet Grande, som svarer at hun ikke ønsker å kommentere saken.

Maleriet viser en smilende Skei Grande med både bukse og truse nede på knærne og med hendene formet som et hjerte, melder TV 2.

Les også: Solberg om omstridt Listhaug-maleri: - Listhaug er ikke en martyr

Bildet av Grande kom opp i Fosswickels gate på Nygårdshøyden i Bergen natt til onsdag og bar signaturen «Trøbbel», skriver Bergens Tidende. Ifølge avisa er det ikke den samme kunstneren som laget Listhaug-bildet.

På Instagram-profilen Trøbbel Artworks la kunstneren ut bilde av veggen med Grande-motivet og fortalte at et trykk var lagt igjen på stedet.

Motivet er tydelig inspirert av medieoppmerksomheten som i april var rundt Trine Skei Grandes deltakelse på en bryllupsfest i 2008 og VGs intervju med en mann som hevdet han og Grande hadde sex på denne festen.

Ifølge BT er bildet på veggen allerede ødelagt i morgentimene onsdag.

Maleriet av en korsfestet Listhaug var signert «AFK» og ble sprayet over med svartmaling natt til 4. april. En gruppe studenter klarte å få med seg duken som bildet var malt på og restaurere det, og det ble senere solgt for 300.000 kroner.

Trine Skei Grande er onsdag i Bergen der hun blant annet skal delta under åpningsseremonien for Festspillene i Bergen og overvære verdenspremieren på Jon Fosses teaterstykke «Andvake», ifølge Regjeringen.no.

Kunstneren bak Listhaug-bildet: - Positive tilbakemeldinger

Les også: Listhaug-maleri skal stilles ut for veldedighet

Kommentarer til denne saken