RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mandag starter kirkevalget – manntallet legges fram

Kirkemedlemmer med stemmerett kan forhåndsstemme fra mandag 10. august. Alle menighetskontorer legger ut manntallslistene samtidig.
Kirkemedlemmer med stemmerett kan forhåndsstemme fra mandag 10. august. Alle menighetskontorer legger ut manntallslistene samtidig. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Mandag starter kirkevalget. Samtidig legges manntallet fram, slik at de som er usikre på om de er oppført som medlem i kirken, selv kan undersøke dette.

Kirkemedlemmer med stemmerett kan forhåndsstemme fra mandag 10. august.

Alle menighetskontorer legger ut manntallslistene samtidig.

– Jeg oppfordrer alle som er forhindret fra å stemme på valgdagene til å forhåndsstemme, sier kirkerådets direktør Jens-Petter Johnsen.

LES OGSÅ: Omfattende medlemsjuks i Den norske kirke

Han håper medlemmene vil være med på å påvirke kirkens utvikling ved å bruke stemmeretten sin i valget 13. og 14. september. Forhåndsstemming i egen menighet kan gjøres fram til 11. september og i en annen menighet fram til 1. september.

LES OGSÅ: - Rydd opp i rotet, Widvey!

Kirkerådet ønsker et korrekt medlemsregister og jobber med å finne årsaken til at flere personer som ikke er medlemmer, mottok valgkort.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere