RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mange drapsmenn lider psykisk

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Rekordmange drapsmenn har psykiske lidelser.

På fem år har antall drap gått ned, men 150 prosent flere gjerningspersoner har sinnslidelser, melder Kanal 24.

- Det kan synes som det er en stigende tendens, at det er flere gjerningspersoner som nå har psykiske lidelser enn tidligere. Det prøver politiet hver dag å kjempe imot, men det er en tung kamp, sier Kripos-sjef Odd Olsen Ingerø til kanalen.

Mange med psykiske problemer tyr til stoff og det er færre og færre drap hvor gjerningspersonen ikke er påvirket av noe.

- At narkotika er så lett tilgjengelig er foruroligende, sier Ingerø.

- Voldsforbrytelser stort sett, eller veldig ofte er knyttet til rusmisbruk, eller at man er påvirket av stoff eller alkohol og det ser vi jo da går igjen i drapssaker og det kan se ut som andelen er litt stigende.

Kariann Tingstein, generalsekretær i Landsforeningen mot Stoffmisbruk, forteller om pårørende som ikke får hjelp av staten når et familiemedlem trenger hjelp.

- Det er en lang vei å gå før vi har et tilfredsstillende tilbud og vi opplever jo at selv om det er forståelse for at dette er et alvorlig problem som må gripes fatt i så fort som mulig, så, når det kommer til det økonomiske, som budsjettforhandlinger, så er denne gruppen en taper bestandig, sier Tingstein.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere