Mange dropper juletrehandel

Foto: Solum, Stian Lysberg (SCANPIX)

Under halvparten av oss kommer til å kjøpe juletre i år.

02.12.10 21:25

Det viser en undersøkelse som Norstat har gjennomført for Plantasjen.

48 prosent svarer at de ikke skal kjøpe juletre i det hele tatt, 43 prosent at de kjøper juletre hvert år, mens 3 prosent er førstegangskjøpere.

Les også: - Juletrærne blir ikke dyrere i år

Plasttre?
Det framgår ikke av undersøkelsen hvor mange av oss som nå feirer jul med plasttre – eller uten juletre i det hele tatt.

Men ikke helt utventet er det små hustander og hustander uten barn som flittigst dropper treet.

72 prosent av hustander med bare én person står over juletrehandel i år, mens tilsvarende tall for barnløse hustander er 55 prosent.

Mer info
Selv om bare snaut halvparten av oss kjøper juletre, er det likevel 180.000 som skal skaffe seg juletre for første gang – de aller fleste av dem unge mennesker.

Hver tredje av førstegangskjøpere etterlyser i tillegg mer informasjon om hvordan de kan praktisere «juletrevett».

Dermed har Plantasjen sett muligheten og laget et eget «opplysningskontor» for juletrær på Facebook.

Gode råd
I samarbeid med interiørekspert Halvor Bakke og en flere gartnere fra norske juletreleverandør har gartnerikjeden av ha startet «Opplysningskontoret for Juletrær» på Facebook.

- Hit kan alle henvende seg for å få tips, råd og inspirasjon når de skal velge juletrær og julepynt, sier en markedssjef i Plantasjen, Vibeke Næss.

Ikke spikke, spikk!
- Som ung, nyetablert og fersk på juletrefronten, er det mye som skal læres, både med tanke på forberedelser og stell for å få juletreet til å vare lengst mulig, sier forteller Rune Säfenbom i Opplysningskontoret for Juletrær.

- Man får kanskje med seg noen tips og råd hjemmefra, men det er ikke dermed sagt at denne informasjonen er riktig. En av de vanligste feilene folk i alle aldere gjør, er å spikke til stammen for å få treet til å passe i juletrefoten. Det mange ikke vet er at dette ødelegger sugeevnen til treet, da et juletre suger i seg vann mellom barken og veden. Fjerner man barken kan jeg nærmest garantere at det kun er snakk om kort tid før barnålene ligger på gulvet. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.