RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mange flykter fra tvangsekteskap

Sist oppdatert:
Langt flere unge innvandrere flykter fra tvangsekteskap i dag enn for få år siden.

Antall alvorlige saker om tvangsekteskap er femdoblet de siste årene, viser en fersk rapport fra organisasjonen Selvhjelp for innvandrere og flyktninger (SEIF) ifølge Dagsavisen.

I 2000 behandlet organisasjonen Selvhjelp for innvandrere og flyktninger (SEIF) 15-20 saker. I fjor ble 79 saker behandlet. Frykt for drap og represalier gjør at enkelte må bo på hemmelig adresse. I de mest ekstreme tilfellene eksisterer ikke adressen engang i Folkeregisteret, skriver Dagsavisen.

– Vi opplever et ungdomsopprør. Det dreier seg om ungdom som gjør opprør mot tvang og trusler, og som krever rettigheter som vi ser på som grunnleggende i vårt samfunn, sier daglig leder hos SEIF, Gerd Fleischer, til Dagsavisen.

Ungdom med innvandrerbakgrunn kjenner sine rettigheter bedre enn før. I tillegg er det blitt flere i gifteferdig alder de senere årene, skriver Dagsavisen.

Les hele rapporten - se lenkeboks.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere