RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mange leddgiktsmedisiner farlige

Sist oppdatert:
Alle leddgiktsmedisiner av samme type som skandalemedisinen Vioxx har like farlige bivirkninger.

Alle medisiner med såkalte COX-2-hemmere, som hovedsakelig brukes som smertestillende for mennesker med revmatiske sykdommer, gir økt risiko for hjerneslag og hjertesvikt, skriver Dagsavisen. 100.000 norske revmatikere har brukt de risikable medisinene.

Leger anbefales nå å skrive ut minst mulig dose i kortest mulig tid. Pasienter med hjerte -eller karproblemer, eller som har hatt hjerneslag, bør ikke bruke dem i det hele tatt. Medisinene skal utstyres med advarsel i hele Europa.

- Ett av problemene med COX-2-hemmere har vært at de er blitt oversolgt som nesten bivirkningsfrie. Mange som ikke skulle hatt dem, har fått dem. Vi vil rette en oppfordring til legene omå generelt være kritiske til industriens markedsføring, sier overlege Steinar Madsen i Statens Legemiddelverk (SLV) til Dagsavisen.

Pasienter med leddgikt settes i et vanskelig dilemma. Mange er avhengige av medisiner med COX-2-hemmere for å fungere i hverdagen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere