RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mange, men stabile køer

Sist oppdatert:
På E16 mellom Hønefoss og Sollihøgda er det en mil lang kø.

Første påskedag er den store hjemreisedagen for påsketuristene. Ved 17 – tiden i dag var det økende trafikk på Østlandet. Ifølge veitrafikksentralen er det nå en mil lang kø på E16 mellom Hønefoss og Sollihøgda.

- Det er en del køer nå, men trafikken i køene flyter bra. Størst er trafikken på E16 over Sollihøgda og på E6 nord for Oslo. Gjennom Stange er det også tett trafikk, men det er god flyt i køen sier vaktoperatør Nils Aae ved veitrafikksentralen til Nettavisen.

Se større kart her

Ved 20.30-tiden søndag er det fortsatt tett trafikk på veiene i Sør-Norge.

- E16 mellom Hønefoss og Sollihøgda er det nå 8 kilometer lang kø. Den er saktegående og stabil. På E18 inn til Oslo går trafikken greit. Inn til Drammen er det tett trafikk uten forsinkelser. Det vil si at trafikken går i fartsgrensen. På E39 ved Bergen er det heller ingen forsinkelser. På E134 fra Notodden og Kongsberg inn mot Drammen er det også tett trafikk uten forsinkelser, sier vaktoperatør Luis Barra.

Kø fra Hønefoss til Hokksund
- På riksvei 35 fra Hønefoss til Hokksund, derimot, er det nå saktegående kø. Den er cirka 5 kilometer lang. På riksvei 40 fra Geilo til Kongsberg er det tett trafikk uten forsinkelser.

Han sier den tette trafikken tyder på at mange har utsatt hjemturen for å få med seg det fine været i dag.

- Det har vært mindre uhell første påskedag i år, enn tidligere. Vi har hatt flaks med føre og folk har vært flinke til å holde fartsgrensene, sier Barra.

God flyt
Første påskedag er vanligvis den dagen i året med mest trafikk. Vegtrafikksentralen synes trafikken går bedre enn forventet.

- På hele Østlandet er føreforholdene veldig bra i dag. Trafikken har vært stabil. Det er tett trafikk mange steder, men akkurat nå er det ikke mange problemer. Vi får håper flyten i trafikken fortsetter, men det kan fort bli mer trafikk utover kvelden, sier Aae.

Alle fjelloverganger har fri ferdsel i dag.

Glatt i Bergen
Trafikken endrer seg fort. Her finner du oppdaterte veimeldinger.

- Ellers er det verdt å få med seg at trafikken fra Lillehammer til Oslo går veldig bra. Fra Knarvik mot Bergen er det snødekke og glatt kjørebane. Der bør man ta det rolig. Ved fergen fra Brimnes til Bruravik er det køer og ventetid på cirka en time, sa vaktoperatør Nils Aae tidligere i dag.

Her er de alternative rutene ved de mest trafikkerte strekningene:

Fra Hallingdal til Oslo:
Problemstrekning: Flå - Noresund - Hønefoss-området samt Sollihøgda.

Alternativ: Rv. 280, Rv. 35, Rv. 283, E18, Hamremoen (x Rv. 7) - Vikersund- Hokksund - Drammen – Oslo eller Rv. 40, E134, E18, Geilo-Kongsberg-Drammen-Oslo

Fra Valdres til Oslo:
Problemstrekninger: Hønefoss-området samt Sollihøgda
Alternativ: E16, Rv. 33, Rv. 34, Rv. 4 Bjørgo-Dokka-Brandu-Oslo

Eventuelt: Rv. 35 Lunner – Gardermoen

Fra Kongsberg til Oslo:
Problemstrekning: Drammensbrua

Alternativ: E134, Rv. 283, E18 Kongsberg - Mjøndalen - Krokstadelva – Drammen

Fra Østerdalen/ Trysil mot Oslo:
Problemstrekning: Kolomoen – Minnesund. Tradisjonelt blir trafikantene 1. påskedag fra Østerdalen bli dirigert via Skarnes. Men det ventes kø på grunn av arbeid med utvidelse av E6 på strekningen Kolomoen – Skaberud og Dal - Jessheim med innsnevring og nedsatt hastighet medfører store problemer med trafikkavviklingen.

Alternativ: Fra Østerdalen: Rv. 24, Rv. 2 via Stange - Odalen - Skarnes - Kløfta

Fra Trysil: Rv. 20, Rv. 2 via Elverum - Kongsvinger – Kløfta

Fra Gudbrandsdalen mot Oslo:
Problemstrekning: Lillehammer-området med manglende kapasitet på E6 fra Storhove (x Rv. 255) og sørover til Mjøsbrua.

Alternativ: Omdirigering på Rv. 255 fra Gausdal, sørover på Rv. 253 mot Vingnes og videre sørover Rv. 331 parallelt med E6.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere