RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mange redningsaksjoner - ingen omkomne

Sist oppdatert:
For første gang siden 1996 har det ikke vært noen redningsaksjoner med omkomne i påskefjellet, melder Røde Kors.

- Det er ganske uvanlig, særlig i år fordi så mange har vært i fjellet denne påsken, sier Landsrådsleder for Norges Røde Kors Hjelpekorps, Arvid Ryen, ifølge en pressemelding.

Mange skader
Røde Kors melder om stort utfart, særlig i Sør-Norge. Dette har ført til mange skader, men få alvorlige. I år bistod Norges Røde Kors Hjelpekorps 1.230 mennesker i påskefjellet. I fjor var tilsvarende tall 755. Norges Røde Kors Hjelpekorps har hatt to assistanseoppdrag ved sjøen i påsken i år.

I tillegg til at det har vært mange i fjellet, tror Røde Kors årsaken til de høye skadetallene kan være mangel på trening.

- En relativt snøfattig vinter flere steder i landet har gjort at folk ikke har fått den nødvendige treningen før de legger av gårde på fjellet, sier Arvid Ryen.

47 leteaksjoner
- I påsken har vi hatt 47 leteaksjoner. - 72 mennesker har blitt meldt savnet og alle er funnet i god behold, rapporterer Ryen. - To av disse har vært i lavlandet.

Det er flest voksne mennesker som har skadet seg, ifølge Røde Kors. Antall barn som er skadet er omtrent det samme som i fjor.

Brudd og forstuinger
Brudd og forstuinger i terreng og anlegg topper statistikken i år, men det er også mange som på ulike måter har skadet seg i hode/nakke/rygg.

- Ellers har folk vært flinke til å beskytte seg mot solen, forteller Ryen. - Verken snøblindhet eller solbrenthet har vært noe stort problem i år later det til.

2000 hjelpekorpsere
Norges Røde Kors Hjelpekorps har denne påsken hatt rundt 2.000 hjelpekorpsere i beredskap i påskefjellet fordelt på 170 vaktsteder over hele landet.

12 leteaksjoner
Norsk Folkehjelp Sanitet melder at de denne påsken vært ute på 12 leteaksjoner/redningsoppdrag, mot sju i 2004. Alle bortsett fra en, som pågikk en natt igjennom, har vært kortvarige, og alle har hatt en positiv utgang. Ingen dødsfall relatert til påskefjellet er registrert, melder Norsk Folkehjelp.

Norsk Folkehjelp har behandlet 18 syke/sårede som har hatt behov for videre oppfølging av lege/sykehus. Utenom dette har de registrert 28 personer som har fått førstehjelpsbehandling ved Norsk Folkehjelp Sanitets vaktstasjoner.

En drukningsulykke
Mens påsken 2004 var en tragisk påske med hele ni drukningsulykker, en på fjellet og åtte på sjøen, er det i år bare meldt om én drukningsulykke. En mann omkom etter å ha veltet med kano i Sør-Trøndelag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere