*Nettavisen* Nyheter.

Mange snøskred i Finnmark – flere er evakuert

Flere hus er evakuert etter at det har gått flere snøskred ved Honningsvåg i Finnmark.

13.01.20 19:39

Rundt 30 husstander er blitt evakuert i de skredutsatte områdene i Nordkapp kommune, ifølge NRK. Det har politiet besluttet i samråd med Norges vassdrags- og energidirektorat og Norges Geotekniske Institutt.

- Omtrent 60 personer fra 29 husstander er evakuert fra den mest utsatte skredområdene i Honningsvåg. I tillegg er 10 personer evakuert fra et hybelbygg i Kamøyvær. Nye vurderinger kan tidligst tas imorgen formiddag, opplyser politiet på Twitter klokken 19.12 mandag.

Flere skred

Blant de evakuerte var beboerne i tre hus på strekningen mellom Risfjorden og Bullvika i Kamøyvær, opplyser Nordkapp kommune til Finnmarksposten.

Det har gått til sammen tre ras på Kamøyværveien.

Ti personer dessuten er evakuert fra fiskebrukets bolig i Kamøyvær, ifølge avisen.

En ny vurdering av situasjonen tas klokken 10 tirsdag.

Det gikk også tre snøskred i området Lillefjellet/Holmbukt ved Honningsvåg.

– Veien (E69) i området er sperret, og politiet ber trafikanter om å respektere sperringene, skrev Finnmark politidistrikt på Twitter mandag formiddag.

Fortsetter å snø

Mandag ettermiddag opplyste politiet at det hadde gått enda et skred ved Seibukta vest for Honningsvåg lufthavn. Ingen personer ble tatt, men en brøytebil kjørte seg fast i skredet.

Ifølge NVEs varslingstjeneste varsom.no er det stor snøskredfare langs Finnmarkskysten mandag og de neste dagene. Det har kommet en god del snø på kysten det siste døgnet, og ifølge Meteorologisk institutt vil det fortsette å snø natt til tirsdag.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag