RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mange står uten lærlingplass

Denne høsten mangler mer enn hver femte lærling i Oslo lærlingplass.

Derfor arrangerer Oslo kommune denne uken kurs der lærlinger og bedriftsledere skal møte hverandre, melder NRK Østlandssendingen.

- Målet er at lærlingene skal bli flinkere til å vise mulige arbeidsgivere hvem de er når de søker lærlingplass, forteller Avdelingsdirektør i utdanningsetaten Lars Juterud.

Når lærlingene søker plass i en bedrift, får de ofte nei. Av 850 søkere i Oslo mangler 180 plass. I Akershus står hele 388 uten plass.

Juterud sier til NRK at det finnes nok lærlingplasser. De ledige plassene er bare i de fagene elevene ikke vil ha.

- For eksempel er det innen elektro ledige læreplasser som signalmontør i jernbaneverket, mens vi har en stor oversøking på elektromontør. Innen Handel og Kontor er det ledig på butikkfag, og oversøking på kontorfag, sier han.

Oslo kommune setter i gang med slike tiltak for lærlingene, for å fange opp de lærlingene som i størst grad står i fare for å falle ut av både skoleverket og arbeidslivet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere