Mange tips om irakeren

Foto: (Politiet)

Politiet leter fremdeles etter den drapssiktede Azad Ghaleb Ali (32) i Norge. Mannen kan også ha flyktet til utlandet.

22.12.03 16:12

Den 32 år gamle asylsøkeren Azad Ghaleb Ali forsvant fra Kongsvinger etter at Cathrine Halvorsen ble drept 9. desember. Politiet etterlyste mannen, siktet for drap, forrige torsdag.

- Vi har fått inn en del tips om hvor han kan være. Disse sjekker vi ut fortløpende. Jeg ønsker naturlig nok ikke å gå ut offentlig med hvor vi mener han kan være, sier politiadvokat Iren Johnsen i Hedmark politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Sjekker flere tips
Politiet skal ikke ha mottatt sikre opplysninger om hvor mannen befinner seg. TV 2 Nettavisen kjenner til at politiet har kontaktet engelsk politi for å be dem sjekke ut adresser i London. Mannen skal også ha familie i Nederland der han også kan befinne seg.

- Vi har sendt ut en generell etterlysning og bedt om bistand i land vi tror han kan oppholde seg, sier Johnsen.

TV 2 Nettavisen skrev før helgen at mannen oppholdt seg hos venner i Oslo. Politiet utelukker ikke at han fremdeles er i Norge.

Har ikke kontaktet familien
Politiet har nå trappet ned selve drapsetterforskningen på Kongsvinger. Noen vitneavhør gjenstår. Samtidig venter politiet på resultater av tekniske spor funnet på åstedet. Så langt tyder etterforskningen på at politiet har identifisert gjerningsmannen.

Samtidig forsøker politiet å få tak i familien til drapssiktede Azad Ghaleb Ali som er på ferie i Irak. Leiligheten deres er nå stengt, og en beskjed om at de må ta kontakt med politiet venter på ytterdøra.

- Vi har forsøkt å få kontakt med dem. Vi mener å vite hvor de er, men det er svært vanskelig å få kontakt med dem i det området, sier Johnsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag