RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

Mange Widerøe-havarier

Widerøe-havariet i Hammerfest i helgen er det sjette på like mange år.

Informasjonssjef Gøril Wiker i Widerøe sier det er for tidlig å si om det er noen sammenheng mellom ulykkene, melder NRK.

- Nå vil ikke jeg kommentere noe utover de faktiske forholdene. Det er viktig at de som skal granske hendelsen og se på den steg for steg, kommer på plass og får gjøre sin jobb. Så får vi kommentere videre når vi vet litt mer, sier hun til NRK.

Tre av de seks havariene Widerøe har hatt de siste årene, har skjedd i Hammerfest. I år 2000 skled et fly av en glatt rullebane, og både i går og i 1999 sviktet understellet.

Bortsett fra havariene i Hammerfest, har Widerøe hatt hendelser både i Vadsø, Båtsfjord og Førde. Etter disse hendelsene har havarikommisjonen kommet med en rekke tilrådinger til Widerøe, ifølge Sverre Quale, direktør i Havarikommisjonen for Sivil Luftfart og Jernbane.

- Det er svært krevende å fly på en del av kortbaneflyplassene langs kysten og nordpå. Vi har gitt tilrådinger som går på innstramminger av prosedyrer og rutiner, blant annet at man må se på strengere værbegrensninger enn man kanskje har hatt tidligere, sier Quale til NRK.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere