RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mangler full legionella-oversikt

Sist oppdatert:
I dag går fristen ut for at alle typer anlegg som kan spre legionallabakterier skal være registert. Svært lite tyder på at Sosial- og helsedirektoratets krav er oppfylt.

Selv ikke Stavanger, som hadde et alvorlig legionella-utbrudd i 2001, har full oversikt, melder TV 2 Nyhetene.

- Panikkregistering, kaller smittevernoverlegen i Stavanger, Jens Max Holm, sosial- og helsedirektoratets pålegg om full registering av absolutt alle anlegg som kan spre legionellasmitte.

Stavanger har siden epidemien i 2001 vært en av de flinkeste kommunene i landet til å registere alle tenkelige smitekilder i kommunen, men heller ikke de regner med å vite alt når direktoratets frist går ut i dag.

- Jeg regner med at det er flere som ikke har rukket å skaffe full oversikt til i dag, sier Jens Max Holm og tror situasjonen er den same over hele landet.

Han sier et av problemene er at direktoratet har bedt kommunene om å registrere vel mange anlegg.

Direktoratet trakk i forrige uke tilbake kravet om registering av dusjanlegg. Men i Kristiansand fant de to tilfeller av legionella i dusjanlegg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere