*Nettavisen* Nyheter.

Mangler miljøanalyser for leteboring

De rutinemessige miljøvurderingene som skal ligge til grunn for leteboringen i Barentshavet er søkk borte.

24.02.06 10:46

Olje- og energiminister Odd Roger Enoksen (Sp) provoserer miljøbevegelsen ved å utlyse letevirksomhet i Barentshavet, selv om den totale forvaltningsplanen skal legges fram først rett rundt påske, skriver Aftenposten.

Stemningen blir ikke bedre av at Miljøverndepartementet ikke klarer å finne de rutinemessige miljøvurderingene, som skal ligge til grunn for myndighetenes saksbehandling.

Områdene det er snakk om, er nye områder utenfor Finnmarkskysten, rundt Snøhvitprosjektet og Goliatfeltet.

Nå viser det seg at det ikke ble foretatt noen spesifikke vurderinger av Barentshavet i 2004, da Bondevik-regjeringen åpnet for prøveboring.

- Må nøste litt
Avdelingsdirektør Knut Kroepelien i Miljøverndepartementet sier at departementet baserte seg på tidligere vurderinger fra SFT i 2004. Nå må departementet nøste litt for å finne disse dokumentene, sier han.

Informasjonssjef Sissel Edvardsen i Olje og energidepartementet sier at Enoksen har fulgt reglene som gjelder for leteboring.

- Vi ser aldri rapportene, men får tilbakemelding fra de aktuelle instanser. Det har vi fått fra Miljøverndepartementet, sier Edvardsen til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag