Mann (34) dømt for heroinoverdose

Mannen satt en heroinsprøyte på kvinnen. Nå er han dømt for uaktsomt drap etter at hun døde av overdose.

22.01.08 15:34

(iOslo.no) Mannen satt en sprøyte med en blanding av heroin og amfetamin på kvinnen i en leilighet i Oslo natt til fredag 3. august 2006. Ifølge dommen hadde han blitt kjent med kvinnen samme kveld.

Kort tid etter heroindosen ble hun blå i ansiktet, og hun fikk nedsatt bevissthet og en «hikkelignende» reaksjon. 34-åringen og de andre som var til stede i leiligheten ga kvinnen kunstig åndedrett og hjertemassasje, og ifølge mannens forklaring så det ut som hun kviknet til.

Kvinnen ble deretter forlatt, mens 34-åringen la seg til å sove på en sofa i leiligheten. Dagen etter ble hun funnet død.

Politiet ble ikke tilkalt før etter midnatt natt til lørdag - først ett døgn etter. Da ble de fortalt av kvinnen selv hadde satt dosen. Dermed ble det antatt at kvinnen hadde satt dosen selv, og saken ble registrert som et mistenkelig dødsfall i politiet.

Først senere fikk politiet vite sannheten via en av de andre som hadde vært på stedet.

Han forklarte at det var 34-åringen som nå er domfelt, som ga kvinnen heroindosen. I retten fortalte de også at var det en svært sterk dose kvinnen fikk i seg. De andre som var til stede var tunge narkomane, og hadde ifølge dommen en høy terskel for stoff. Kvinnen hadde lite erfaring med narkotika, og måtte ha hjelp til å få satt sprøyten. I tillegg ble det bare funnet ett sprøytestikk i henne.

Retten mener det var svært graverende av mannen å blande en så sterk dose narkotika til kvinnen, og de mente også at det var klanderverdig av mannen å ikke tilkalle politiet eller medisinsk hjelp da hun ble dårlig.

Mannen ble dømt til sju måneders fengsel i Oslo tingrett, for å ha satt sprøyten på kvinnen, og for å ha forlatt henne. Mannen har ikke avgjort om han vil anke dommen.

Les flere saker fra iOslo.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.