RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mann (39) døde etter helikopterstyrt

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
En 39 år gammel mann døde i natt av skadene han pådro seg i en helikopterstyrt i Bærum onsdag kveld.

Sju personer var om bord i helikopteret som styrtet ved Kolsås i Bærum ved 20-tiden onsdag kveld. En 39 år gammel passasjer, som ble brakt til Ullevål universitetssykehus med livstruende skader etter ulykken, døde på sykehuset i natt. De seks andre slapp fra ulykken med mindre eller ubetydelige skader.

Ytterligere avhør
- Politiet vil i samarbeid med havarikommisjonen starte arbeidet med å finne årsaken til ulykken torsdag morgen. Det vil bli foretatt tekniske undersøkelser på stedet og ytterligere avhør, sier operasjonsleder Per Berntsen ved Asker og Bærum politidistrikt til TV 2 Nettavisen. Politiet fikk melding om helikopterstyrten klokka 20.51. Ifølge Berntsen var helikopteret ute på en sightseeing-tur da det styrtet.

Døde i natt
Klokka 23.55 onsdag opplyste Ullevål universitetssykehus at en mann var livstruende skadd etter helikopterstyrten og at tilstanden hans var kritisk. Klokka 03.20 kom meldingen om at mannen var død. Mannens pårørende er underrettet, opplyser sykehuset i en pressemelding.

Sjokk for vitne
- Jeg hørte litt rare lyder fra et helikopter og gikk i vinduet for å se. I samme øyeblikk krasjet helikopteret og en enorm røyksky steg til værs, forteller Bernt Lie (66) til TV 2 Nettavisen. Han bor på Dønski, halvannen til to kilometer fra Kolsåstoppen i Bærum, hvor helikopteret krasjet kl 20.47 onsdag kveld.

- Havariet skjedde på «Lille Kolsås», bare få hundre meter fra NATO-hovedkvarteret. Jeg vil anslå at ulykkesstedet ligger to hundre meter fra et boligfelt, sier Lie.

Eies av Air Lift
Helikopteret eies av Air Lift. De seks passasjerene som befant seg om bord var en vennegjeng som hadde leid en flytur og skulle se Bærum fra luften. Noe gikk galt, helikopteret styrtet og ble liggende på et platå, bare få meter fra kanten av en høy fjellskrent, skriver VG. Redningsmannskapene måtte fortøye helikopteret av frykt for at det skulle rase utfor skrenten.

Flere ulykker
Helikopteret som havarerte onsdag er av typen AS350. Airlift har de senere år har en rekke ulykker:

  • 1995: Airlift-helikopter får motorstopp og må nø dlande på Elvenes, fikk motorstopp. Hendelsen sammenlignes med ulykkesårsaken etter styrten på Hardangervidda i 1999.
  • Mars 1996: Ingen av sju om bord blir skadd da et Super Puma-helikopter havarer i Wijdefjorden på Svarlbard.
  • Oktober 1996: Fire personer omkommer da Airlifts ambulansehelikopter flyr inn i en høystpentkabel ved Vevring i Førdefjorden, Sogn og Fjordane.
  • April 1998: Et helikopter fra Airlift styrter like ved Tyinvannet i Jotunheimen. En omkommer, en blir invalid etter å ha sittet fastklemt fire timer, en person kommer uskadd fra ulykken.
  • November 1999: Airlift-helikopter styrter på Hardangervidda. To menn omkommer, pilot og en sju år gammel gutt overlever.
  • Desember 2003: Bell 212-helikopter flyr rett i isen i mørket på Svalbard. Helikopteret går gjennom isen og synker. De to om bord overlever.
  • April 2004: Et Airlift-helikopter og et helikopter fra Helitrans var nær ved å kollidere under lasteflyging i Nordvik i Surnadal på Nordmøre.
  • Mai 2005: Airlift-helikopter styrter på Kolsås-toppen, syv om bord. En hardt skadd.

Airlifts adm. direktør Bjarne Slapgård har ikke vært tilgjengelig for å kommentere ulykkeslisten onsdag kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere