*Nettavisen* Nyheter.

Mann (44) omkom i snøskred

En mann er omkommet og en hardt skadd etter at de ble tatt av snøskred under en skitur mellom Jondal og Folgefonna i Hardanger lørdag.

13.03.05 14:54

Hordaland politidistrikt fikk melding om de to savnede klokka 20.32 lørdag. De to mennene var på skitur mellom Krossdalen i Jondal og Folgefonna og ble meldt savnet av samboeren til den ene. Det lokale lensmannskontoret satte i gang en leteaksjon etter de to. To snøscooterpatruljer fulgte skisporene. Klokka 00.56 ble de to savnede funnet ved Bottsvatnet, der det hadde gått et snøras.

- Den ene av de to, en 44-åring, ble funnet omkommet, mens den andre, en 36-åring, var hardt skadd og ble sendt med luftambulanse til Haukeland sykehus, sier operasjonsleder Kjell Tore Aarnes ved Hordaland politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

De to, som begge skal være fra Jondal, skulle på dagstur i området. Begge var fjellvante og godt utstyrt.

36-åringen var sterkt nedkjølt og hardt kvestet. Han var i natt under intensivbehandling. Han har ikke livstruende skader, og søndag formiddag hadde han det etter forholdene bra, får TV 2 Nettavisen opplyst ved akuttmottaket på Haukaland sykehus.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.