*Nettavisen* Nyheter.

Mann (49) tiltalt for voldtekt og seksuell omgang med tre mindreårige asylsøkere

Står oppført som leder i ungomdsorganisasjon:

Den tiltalte mannen må møte i Oslo tingrett i slutten av januar. Han nekter straffskyld for anklagene om overgrep på tre asylsøkere. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Politiet mener mannen forgrep seg på to av guttene mens de sov.

I slutten av januar må en mann møte i retten tiltalt for flere overgrep begått i 2015.

Mannen er tiltalt for ett tilfelle av voldtekt og to tilfeller av seksuell handling med barn under 16 år.

Mannen nekter for å ha gjort noen av handlingene han er tiltalt for.

På gjerningstidspunktet var alle de fornærmede i saken mindreårige gutter i tenårene, ifølge tiltalen. Guttene var mellom 15 og 17 år da ugjerningene skal ha blitt begått.

- Konspirasjon

Ifølge politiet skal den eldste av asylsøkerne ha blitt utsatt for en fullbyrdet voldtekt mens han sov. Ifølge tiltalen skal de to yngste tenåringene, begge 15 år, ha blitt vist pornografisk materiale og på ulike måter ha blitt befølt.

Den ene 15-åringen skal ha blitt befølt mens han sov. Alle forholdene skal ha skjedd i den tiltalte mannens egen bolig i Oslo sentrum.

Klikk på bildet for å forstørre.

Carl Konow Rieber-Mohn forsvarer den tiltalte mannen (arkivfoto). Foto: Sara Johannessen / NTB scanpix

- Min klient har ikke erkjent å ha begått noen av handlingene, og nekter straffskyld. I hans verden er dette en konspirasjon mot ham. Bevisføringen i retten vil vise om dette stemmer, sier den tiltaltes forsvarer Carl Konow Rieber-Mohn til Nettavisen.

Nettavisen er kjent med at mannen har vært siktet for overgrep mot ytterligere tre andre gutter, men disse sakene skal være henlagt.

Jens Andenæs, som er ansvarlig statsadvokat i saken, ønsker ikke å kommentere saken.

Daglig leder i ungdomsorganisasjon

Den tiltalte mannen er også ifølge offentlige registre leder av en ungdomsklubb i Oslo. I en søknad til Oslo kommune om å få midler til å aktivisere ungdommer i 2014, går det frem at de ønsker å skape positive opplevelser for ungdommer med minoritetsbakgrunn.

I søknaden har organisasjonen samme adresse som den tiltalte mannen har som folkeregistrert adresse. I dag er adressen til organisasjonen en annen.

Her kan du tipse Nettavisens journalist på mail, eller ring 02060. Vi kan legge til rette for kryptert kommunikasjon dersom ønskelig.

Klikk på bildet for å forstørre.

Statsadvokat i saken Jens Johannes Andenæs (arkivfoto). Foto: Farid Ighoubah / Nettavisen

Det går også frem av søknaden av organisasjonen retter seg mot tenåringer og unge voksne av begge kjønn i alderen 14-22 år. Forsvarer til den tiltalt mannen sier til Nettavisen at de fornærmede ungdommene ikke har hatt noen tilknytning til ungdomsorganisasjonen.

- Jeg er heller ikke kjent med at han har det vervet lenger, men dersom han står oppført som daglig leder får vi undersøke dette, sier Rieber-Mohn.

- De fornærmede i saken bodde alle på et midlertidig tiltak. Min klient benekter ikke at han kjenner ungdommene, og at de har vært hjemme hos ham, men han mener han ikke har gjort det han er tiltalt for.

Marte Aarthun er bistandsadvokat for tenåringen som ble utsatt for voldtekt. Christian Lundin bistår de to andre fornærmede i saken. Ingen av bistandsadvokatene har hatt mulighet for å kommentere saken.

Annonsebilag