Mann (59) omkom på firmatur

Kanoen veltet. Nå får kollegaene krisehjelp.

27.06.08 08:39

Ulykken skjedde på en firmatur i regi av StatoilHydro torsdag, i Reisa nasjonalpark i Nordreisa kommune i Troms, skriver nordlys.no.

- Et følge på 18 personer fra StatoilHydro i Harstad har vært på en sosial tur i Nordreisa. De har padlet kano og hadde med seg to følgebåter. Ca. klokken 12 veltet den ene kanoen, og to mann var i kanoen, sier operasjonsleder Bjørn Danielsen ved Troms politidistrikt til Nettavisen.

Begge mennene gikk under vann, og den ene blir sittende fast i en grein i vannet, i beltet på redningsvesten som han hadde på seg.

- Elva går veldig stor nå for tida, fordi det er veldig mye snøsmelting i fjellet. Så elva er veldig stor og stri, så kameratene hadde et svare strev med å få ham opp. De anslår at han lå under vann i ti minutter, sier Danielsen.

- Livet ikke til å redde
Turkameratene startet umiddelbart med lunge- og hjerteredning når de fikk mannen (59) på land, og ringte nødnummeret.

- Så snart vi hadde fått meldinga ble det sendt et ambulansehelikopter fra Universitetssykehuset i Nord-Norge. Men de kom frem ca. en time etter ulykken, og livet til 59-åringen sto ikke til å redde, sier Danielsen til Nettavisen.

Mannen ble fraktet til sykehus, og ble erklært død.

Helikopteret sleit også med å lande ved ulykkesstedet.

- Det kunne ikke lande på stedet, og måtte bare sette av legen. De brukte en elvebåt for å få han ut på en holme uti elven der helikopteret kunne lande, sier operasjonslederen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ansatte for krisehjelp
De ansatte som var med på kanoturen får nå krisehjelp.

- Det vi konsentrerer oss om er å få kontakt med de resterende 17. De er hentet ned nå og tar seg ned til helsesenteret i Nordreisa. Der blir de møtt av et kriseteam fra Nordreisa kommune og blir ivaretatt videre, sier Danielsen.

Han sier det har vært en sterk påkjenning for de som var med på turen.

- Selvfølgelig har det vært ent tøff runde for de som har vært involvert i dette. En ting er selve drukningen, men de er også langt fra allfarvei. Uten ambulansehelikopteret ville det gått enda lengre tid, sier operasjonslederen.

Pårørende til den omkomne mannen er varslet om ulykken.

Nettavisens kunnskapsquiz: Vinn flotte premier hver dag

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.