RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mann (65) fryktes druknet

Sist oppdatert:
65-åringen og en kamerat var på nattlig båttur på Tinnsjøen i Telemark da ulykken skjedde.

En 65 år gammel mann fryktes druknet etter å ha falt i sjøen under en båttur på Tinnsjøen i Telemark natt til torsdag. Kameraten skal ha kastet seg ut i vannet og forsøkt å redde vedkommende, men måtte gi opp. Han tok seg i stedet til land og løp for å varsle om ulykken.

Løp i to timer for å varsle
Det er verken vei eller bebyggelse der kameraten kom i land på østsiden av Tinnsjøen, og ifølge en hytteeier skal han ha løpt to timer før han nådde fram og fikk varslet. Telemark politidistrikt fikk melding om ulykken klokka 05.15. Det ble iverksatt leteaksjon med båt, helikopter og dykkere.

Setter miniubåt inn i søket
Torsdag ettermiddag opplyser politiet at de har rekvirert en fjernstyrt miniubåt for å fortsette søket.

- Miniubåten er rekvirert fra Notodden. Vi regner med at den kan settes inn i søk i løpet av ettermiddagen, sier operasjonsleder Jon Tveitan ved Telemark politidistrikt til Nettavisen.

Den savnede er fra Gransherad i Notodden kommune, opplyser politiet.

Båten de to var om bord i er funnet og er tatt hånd om av politiet. Politiet er også i gang med avhør av vitner.

- Vi har foreløpig få opplysninger om hendelsesforløpet.

Falt over bord
Meldingen politiet mottok ble oppfattet slik at de to hadde vært ute på en svømmetur, men hytteeieren som tok i mot savnedes kamerat da han kom for å varsle, forteller til Nettavisen at de to hadde stått i båten, en pram, og at savnede hadde falt i vannet.

Kameraten hadde da kastet seg i vannet og forsøkt å redde 65-åringen, men måtte gi opp. I stedet tok han seg inn til land og løp for å varsle om ulykken. Han nådde land der det ikke er bebyggelse eller vei og skal ha løpt to timer gjennom skogen før han nådde fram til folk.

- Vi kjenner ikke detaljene ennå, men det er riktig at ulykken skal ha skjedd ved 03-tiden og at mannen måtte løpe over fjellet før han fikk varslet, sier Tveitan til Nettavisen.

Søket pågår på høyde med Rudsgrend på grensen mellom kommunene Tinn og Notodden.

Det ble satt ut bøyer for å kartlegge strømforholdene i vannet, skriver Telemarksavisa på nett.


Vis større kart

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere