*Nettavisen* Nyheter.

Mann (90) mishandlet til døde

Foto: Atle Jørstad (iOslo)

Kvinne (33) siktet for ugjerningen.

10.06.08 15:54

(iOslo.no) En 33 år gammel kvinne er pågrepet og foreløpig siktet for ran med dødsfølge. Kvinnen har samtykket til varetektsfengsling i fire uker.

Om ettermiddagen eller kvelden fredag 6. juni ble en 90 år gammel mann ifølge siktelsen overfalt og ranet i sitt hjem i Oslo. Mannen døde mandag 9. juni som en følge av voldshandlingene han ble utsatt for.

Begge oppsøkte lege
Politiet utelukker ikke at de to hadde kjennskap til hverandre fra tidligere.

- Vi var i kontakt med kvinnen og handlingen første gang fredag kveld. Både kvinnen og mannen hadde tatt kontakt med lege og legevakt, og vekket slik vår oppmerksomhet, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde.

Klikk på bildet for å forstørre.

Etter det iOslo.no vet er kvinnen tidligere dømt for tyverier, bedrageriforsøk og vold mot en vekter. Hun ble blant annet dømt til åtte måneders fengsel høsten 2005.

Ringte drosje
90-åringen skal ha klart å ringe drosje og kommet seg til Legevakten utpå natten en gang. Kvinnen skal ha blitt plukket opp av drosje et annet sted i Oslo og så kontaktet lege. Kvinnen skal ha oppsøkt legen for sin egen del.

Rohde vil ikke gå nærmere inn på hvorfor kvinnen kontaktet lege. Hun ble formelt pågrepet lørdag 7. juni på formiddagen.

Forklarer seg annerledes
Kvinnen sitter i avhør tirsdag, og skal ha forklart seg svært annerledes enn det som kommer frem i siktelsen.

- Detaljene rundt hendelsesforløpet er foreløpig uklare, men vi tar sikte på at den videre etterforskning vil gi oss flere svar på dette, sier Rohde.

Foreløpig obduksjonsrapport
Mannen bodde i et rekkehus i Oslo, mens kvinnen ikke har fast bopel i byen.

Den foreløpige obduksjonsrapporten utelukker at mannen har falt eller fått skadene på annen måte. Han skal hatt store skader på kroppen, ifølge Rohde.

Politiet foretar nå en rundspørring i området og forsøker å kartlegge bevegelser til og fra leiligheten for å kartlegge rekkefølgen i hendelsene.

Les flere saker fra iOslo.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.