RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mann bodde med 53 katter

Sist oppdatert:
- Jeg har aldri sett noe verre, var veterinærens dom. Kattene vasset i avføring. Sjekk bildene her.

(iBergen.no) Mot slutten av november i fjor avdekket Dyrebeskyttelsen Hordaland grusomme forhold for 53 katter hos en mann som holder til i en av Bergens nabokommuner.

Kattene gikk rundt i sin egen avføring, flere av dem var syke, avmagrede og fulle av lus. De fleste kattene hadde også diaré med blodig avføring.

- Aldri sett verre
- Jeg har aldri sett noe verre. Dette er dyremishandling. Sånne folk skulle aldri hatt lov å ha dyr, sa dyrlege Hilde Røssland til NRK Hordaland da hun hadde ni av kattene inne til behandling.

Der ble kattene gitt antibiotika, lusekur, ormekur, øyesalve, mat og vann.

I ettertid har Mattilsynet sendt opp en veterinær til stedet for å få bukt med det Røssland mener var dyremishandling.

- Vi var på besøk der før jul for å kartlegge problemene. Mannen innrømmet at han hadde for mange katter. Ett av tiltakene var å redusere antallet, noe som ble gjort med avliving, sier veterinær Jon Teigland til iBergen.no.

Kan avlive
Ifølge Teigland sier norsk lov at man kan avlive katter så lenge kattene ikke har det vondt. Man trenger dermed ikke ha noen godkjenning for dette. Onsdag var Teigland på et nytt besøk på den aktuelle adressen for å følge opp saken.

- Det ser ut for oss som at antallet er blitt redusert. Flere av kattungene er blitt avlivet. Han sa selv at han måtte avlive kattunger. Jo flere katter det ble jo vanskeligere ble det å håndtere situasjonen, sier Teigland.

Da han var der ved første anledning skrev han i sin rapport at «forholdene ikke var optimale». Han ønsker ikke å utdype dette ytterligere og vil heller ikke si stort mer om besøket onsdag.

- Jeg skal lage en rapport og ønsker ikke å si så mye før den er levert til vedkommende, sier Teigland.

Fikk dyretips
Fra personer som kjenner saken får iBergen.no opplyst at noen av kattene har dødd på grunn av for dårlig stell, men dette vil ikke Teigland bekrefte. Mannen som eier kattene har ikke svart på noen av iBergen.nos henvendelser.

Teigland strekker seg til å si litt om hvordan kattene hadde det etter besøket onsdag.

- Kattene har tilhold i en kjeller og har fri adgang til å komme seg ut gjennom en ventil og døråpning. Vi har prøvd å takle denne saken gjennom å opplyse om dyrehold og hvordan de skal mates. Vi har også sagt at han jevnlig må få dem til helsesjekk, så får vi håpe situasjonen bedrer seg, sier Teigland.

Det er ikke noe i norsk lov som begrenser antall katter en person kan ha. Hva som skjer videre i denne saken er ennå uvisst.

Det har ikke lykkes å få en kommentar fra noen i Dyrebeskyttelsen Hordaland.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere