RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mann dømt til tolv og et halvt års fengsel for drap i Ålesund


En 29 år gammel mann døde etter at han ble knivstukket i Ålesund sentrum i februar. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
En 29 år gammel mann døde etter at han ble knivstukket i Ålesund sentrum i februar. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Sist oppdatert:
En 30-åring fra Ålesund som knivstakk og drepte Robin André Svendsen (29) i Ålesund i februar, er i Sunnmøre tingrett dømt til tolv og et halvt års fengsel.

Aktor Jogeir Nogva la ned påstand om 14 års fengsel da saken gikk for tingretten i forrige uke, melder Sunnmørsposten.

Svendsen ble drept på åpen gate i Ålesund sentrum rundt klokken 16.45 mandag 26 februar. Den nå dømte 30-åringen var ruset og knivstakk Svendsen i hånden og brystregionen utenfor Scandic Hotel Ålesund på Brunholmen i sentrum av byen.

30-åringen ble dømt for forsettlig drap.

– Kniven kan gjøre potensiell skade, og den er laget som et potensielt drapsvåpen. Når en bærer med seg en slik kniv, skjuler den i jakka, så må en legge til grunn at tiltalte har hatt en bevissthet om at han har hatt med seg noe som er livstruende, sa statsadvokat Nogva i sin prosedyre, ifølge Sunnmørsposten.

Mannen ble også dømt til å betale en samlet erstatning på 266.000 kroner.

– Retten er ikke i tvil om at tiltalte var tilregnelig under handlingen, sa tingrettsdommer Hanne Ombudstvedt da hun leste opp dommen.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere