27-åringen var ble utvist fra Norge i 2014 etter å ha oppholdt seg her ulovlig. Han kom likevel tilbake i april 2015.

Hendelsen han nå er dømt for skjedde en måned senere i Ski i Akershus da han var på besøk hos sin ektefelle. Mens han var alene på soverommet med sin sovende stesønn, tok han kvelertak på den lille gutten, ifølge dommen fra Follo tingrett.

Barnets mor oppdaget dette, og sammen med flere andre slektninger som kom til, klarte de å få mannen til å slippe taket. Mannen ble pågrepet samme kveld.

27-åringen møtte nylig i Follo tingrett, der han også var tiltalt for åtte tilfeller av slag, spytting eller andre handlinger mot fengselsansatte, en drapstrussel mot en fengselsbetjent, bruk av falskt pass og knusing av inventar i fengselet i Kongsvinger.

Mannen erkjente seg ikke skyldig etter noen av punktene. Han har også forklart at han ikke husket noe av hendelsen i mai 2015.

Retten har imidlertid forholdt seg til forklaringene til de andre personene som var til stede og til redegjørelsen fra helsepersonell om skadene på gutten. Retten finner det bevist at manne forsøkte å kvele stesønnen.

De sakkyndige har konkludert med at mannen var psykotisk da handlingene fant sted. Han kan dermed ikke dømmes til fengsel, men dømmes til overføring til tvungent psykisk helsevern. (©NTB)