*Nettavisen* Nyheter.

Mann fikk voldsalarm etter å ha forklart seg om brutalt boligangrep i Tromsdal-sak

MELDTE SEG: Advokat Tom Barth-Hofstad er forsvarer for mannen som frivillig har meldt seg for politiet i forbindelse med et brutalt boligangrep i Vollen i 2012. I avhør skal mannen i 20-årene ha hevdet å ha fått oppdraget av finansakrobaten Christer Tromsdal. Foto: Kristian Helgesen/NTB Scanpix

- Det er riktig med voldsalarm med tanke på hans sikkerhet, sier politiadvokat Lisbeth Ravlo Backe til Nettavisen.

26.09.15 12:06

I slutten av juni ble bedrageridømte Christer Tromsdal pågrepet av politiet, siktet og under etterforskning for å ha motvirket aktører i rettsvesenet ved bruk av vold eller trusler.

Den såkalte Vollen-saken, hvor et brutalt boligangrep skjedde, fant sted i Vollen i Asker i 2012. Tromsdal har hele tiden benektet straffskyld.

Her kan du tipse Nettavisens journalist på mail, eller ring 02060.

Klikk på bildet for å forstørre.

Christer Tromsdal er siktet for vold og trusler mot aktører i rettsvesenet. Foto: Knut Falch / SCANPIX

Politiet frykter represalier fra Tromsdal

NRK har tidligere meldt at en mann har meldt seg. Nettavisen kjente også til opplysningene og konfronterte både politiet og Tromsdals forsvarer Victoria Holmen med informasjonen kort tid etter at mannen meldte seg.

Av sikkerhetsmessige grunner ønsket ikke politiet på daværende tidspunkt å kommentere saken.

Nettavisen får nå bekreftet at mannen, i slutten av 20-årene, blant annet har vært i flere avhør og fått voldsalarm.

- Han har foreløpig status som mistenkt. Han har også fått tildelt voldsalarm etter at han begjærte dette selv. Politiet mener det er riktig med tanke på hans egen sikkerhet med tanke på siktelsen mot Tromsdal og hans nettverk, sier politiadvokat Lisbeth Ravlo Backe til Nettavisen.

- Mannen som har meldt seg har snakket Tromsdal inn i saken, noe vi anser som risikofylt.

Les også: Alvorlig syk Tromsdal går rettens vei for å få utsatt soning av fengselsdom

Les også: Tidligere journalist siktet for grov korrupsjon

Les også: Politimann siktet i korrupsjonssak

Etter det Nettavisen erfarer skal mannen i politiavhør ha forklart at han skal ha fått i oppdrag fra Tromsdal å «avlegge besøk» på en adresse. Han skal også ha forklart at han ikke kjente til hvem Tromsdal var, og at dette ble kjent for ham gjennom media.

- Det er riktig at min klient har meldt seg for politiet, og at han har forklart seg om sin rolle i Vollen-saken, sier mannens forsvarer Tom Barth-Hofstad til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Politiadvokat i Asker og Bærum politidistrikt Lisbeth Ravlo Backe Foto: Farid Ighoubah / Nettavisen

Tromsdal-forsvarer: - Vitnet har lav troverdighet

Den mistenkte mannen er også tiltalt i en annen sak på Østlandet for forhold som skal ha skjedd i 2012.

- Han har avstått fra kriminelle handlinger et par år, og lever nå et liv som står i sterk motsetning til hans tidligere livsstil. Han har blant annet stiftet familie og lever et aktivt liv i en kristen menighet.

- Hvorfor velger din klient å melde seg for politiet nå?

- Han har fryktet at fortiden skulle innhente ham. Han velger derfor å gjøre opp for seg en gang for alle ved å legge kortene på bordet, sier Barth-Hofstad.

Tromsdals-forsvarer har ikke ønsket å kommentere flere av opplysningene Nettavisen har i saken, og sår tvil om troverdigheten til 29-åringen som har meldt seg.

- Vitnet har lav troverdighet, og gir blant annet informasjon som ikke stemmer med objektive funn. Det er sannsynligvis en felle overfor Tromsdal av personer som står i motsetningsforhold til ham, sier Victoria Holmen til Nettavisen.

Barth-Hofstad er rask med å tilbakevise utspillet om manglende troverdighet.

- Det er jeg ikke enig i. Min klient har gitt informasjon om åstedet og ting som skjedde på, og i nærheten av åstedet, som bare en gjerningsmann kan ha visst.

Klikk på bildet for å forstørre.

Forsvarer for Christer Tromsdal Victoria Holmen Foto: Farid Ighoubah / Nettavisen

Skal selv ha skaffet medarbeidere

Nettavisen er også kjent med at den mistenkte mannen ikke skal ha visst om at oppdraget var rettet mot en meddommer i en pågående straffesak mot Tromsdal. Gjerningspersonene skal derimot ha tatt feil hus og angrepet naboen til meddommeren, hvor det bodde et ektepar.

Ingen av dem skal ha fått penger for oppdraget, som de skal ha blitt lovet av Tromsdal.

Politiadvokat Ravlo Backe har ikke ønsket å kommentere Nettavisens opplysninger, men sier følgende:

- Det meldte seg en mann for politiet, og det hadde med anslaget i Vollen å gjøre. Hans forklaring har styrket mistanken mot Tromsdal, så langt har vi ikke pågrepet eller siktet noen andre.

Etter å ha fått oppdraget skal han selv ha skaffet to medarbeidere til å gjennomføre «besøket» i Vollen. 29-åringen, som frivillig har meldt seg for politiet, var i sitt første avhør på Sandvika politistasjon søndag 23. august.

Han skal også ha forklart for politiet at han ble rasende da han etter hvert skjønte at det brutale boligangrepet var rettet mot en aktør i retten. Han skal også ha forklart for politiet at han hadde rolle som sjåfør, og ventet utenfor da de to andre tok seg inn i huset.

Den mistenkte mannen skal ikke ha ønsket å forklare seg om de to andre som var med på oppdraget.

- Disse opplysningene ønsker jeg ikke å kommentere, og jeg henviser til politiet for eventuelle uttalelser, sier Barth-Hofstad.

Bistandsadvokat for paret som ble rammet i boligangrepet, og meddommeren, Vibeke Hein Bæra, har ikke svart på Nettavisens henvendelser.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.