RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SKRUDDE PÅ KAMERAET: De sendte først noen bilder til hverandre, før de ble enige om å skru på kameraet, slik at de kunne se hverandre. Illustrasjonsbilde.
SKRUDDE PÅ KAMERAET: De sendte først noen bilder til hverandre, før de ble enige om å skru på kameraet, slik at de kunne se hverandre. Illustrasjonsbilde. Foto: Colourbox

Mann i 20-åra kledde av seg på Skype - nå trues han for penger

Sist oppdatert:
Politiet advarer andre mot utspekulert svindelmetode.

Natt til onsdag kom en mann i 20-åra fra Romerike i kontakt med en kvinne på chattetjenesten Skype. Det som skjedde i timene etter henger nå over mannen som en plage.

Se saken på rb.no

– De sendte først noen bilder til hverandre, før de ble enige om å skru på kameraet, slik at de kunne se hverandre. Etter hvert ble de enige om å kle av seg foran kameraet og de gjorde diverse ting, sier politioverbetjent Karl Mauseth ved krimvakta i Lillestrøm til rb.no.

Plutselig gikk kameraet romerikingen satt å så på i svart.

Truer med å publisere video

– Etter kort tid dukket kvinnen opp igjen på skjermen, da var hun påkledd, sier politioverbetjenten.

Kvinnen fortalte at hvis ikke romeriksmannen sendte 10.000 kroner via en pengeoverføringstjeneste til Filipinene, så ville hun sende videoen til fem av mannens venner på facebook.

– Hun la også fram adresser til disse vennene, slik at han så at kvinnen hadde informasjonen hun trengte for å spre videoen, sier Mauseth.

Mannen fra Romerike har ikke sendt penger. Videoen er foreløpig ikke publisert.

Politiet advarer andre

Ifølge politioverbetjent Mauseth er det vanskelig for politiet å spore opp Skype-brukere, særlig i utlandet, derfor går politiet ut med hendelsen for å advare andre, og forebygge.

– Vi vil advare andre om at å kle av seg foran kameraet for folk man ikke kjenner, kan ende som dette. Man bør tenke seg om to ganger, sier Mauseth.

I NRK Brennpunkt denne uka ble det opplyst at bedragerier av denne typen er vanskelig å oppklare. I dokumentaren var det nettdating som var hovedfokuset. Der norske menn og kvinner i 2014 ble lurt for 210 millioner kroner.

Se flere saker på rb.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere