RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mann i 30-årene savnet etter snøskred

Overhengende skredfare i området gjør det for farlig å sende inn personell for å søke etter mannen i 30-årene som ble meldt savnet etter en skutertur i Røyeldalen tirsdag ettermiddag.
Overhengende skredfare i området gjør det for farlig å sende inn personell for å søke etter mannen i 30-årene som ble meldt savnet etter en skutertur i Røyeldalen tirsdag ettermiddag. Foto: Ola Solvang (Nordlys)
Sist oppdatert:
En skuterkjører er fortsatt savnet etter snøskred i Reisadalen i Nordreisa.

Troms politidistrikt meldte klokka 02 natt til onsdag at de hadde vært inne i skredområdet med skredfaglig personell. Og konklusjonen var at det var overhengende skredfare i området og at det derfor ikke var forsvarlig å sende inn personell natt for å starte søket etter mannen i 30-årene som ble meldt savnet etter en skutertur i Røyeldalen tirsdag ettermiddag.

Klokken 06.30 sliter fortsatt politiet med værforholdene i Reisadalen.

- Foreløpig avventer på at været skal lette. Slik det er nå, er det ikke mulig å ta seg opp til skredområdet. Det er altfor tett snøvær og vind, opplyser operasjonsleder i Troms politidistrik, Roy Tore Meyer til Nordlys.

Borte i 12 timer

Mannen i 30-årene har vært borte i omtrent 12 timer.

- Vi har etablert et mannskap på stedet, en innsatsstyrke, som ligger på vent til å gjenoppta søket så snart som mulig. Vi forventer at vi skal slippe til tidlig i formiddag, sier Meyer.

- Det er et stort ras. Vi har sett spor inn i raset, og ikke sett noen tegn på spor ut av raset, sier Meyer.

- Stort skred

Meyer fortalte Nordlys i går at mannskapene har vært inne og sett på skredet.

- De så ned i elveleiet og det var et stort skred, sier Meyer, som tidligere natt til onsdag anslå dybden på skredet til å være fem meter.

Han sier at det nå blir gjort en ny vurdering onsdag morgen når dagslyset vender tilbake.

- Vi er etablert i området nå, vi har mannskapene der, og vi skulle aller helst vært oppe med helikopter, men været er så ille der inne nå, at det ikke er forhold i det hele tatt, sier Meyer.

Venter på dagslyset

Sikkerheten til mannskapene står øverst på agendaen nå.

- Vi gambler ikke med sikkerheten. Vi avventer nå til det blir lyst, så får vi gjøre en ny vurdering, sier Meyer til Nordlys.

Savnede fra nærområdet

Politiet bekrefter at mannen er fra nærområdet.

Den savnede skal sist ha blitt sett tirsdag ettermiddag.

Tromsø Røde Kors Hjelpekorps melder natt til onsdag på Twitter at de er satt i beredskap og planlegger eventuell utrykning. Troms Røde Kors Hjelpekorps melder at mannskaper fra Birtavarre og Lyngen er varslet og mens omkringliggende hjelpekorps er satt i beredskap.

Sivilforsvaret er der med 12 personer med varmetelt, lysstolper og forsyninger. Distriktssjef Kurt Myrland i Troms sivilforvarsdistrikt forteller til Nordlys klokka 02.45 at de bistår med det aller mest nødvendige til letemannskapene.

- Vi har kalt ut mannskapene fra Storslett, sier han til Nordlys.

Les flere saker hos Nordlys

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere