RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SIKTET: En mann i 20-årene er siktet for drap.
SIKTET: En mann i 20-årene er siktet for drap.

Mann i 50-årene drept på Nakkholmen i Oslofjorden

Sist oppdatert:
Mann i 20-årene er siktet etter hendelsen.

En mann slutten av 50-årene ble onsdag kveld drept på ferjekaia på Nakkholmen i Indre Oslofjord. En mann i slutten av 20-årene er pågrepet og siktet for drap.

Den siktede er utenlandsk statsborger fra et land i Nord-Europa, opplyste politiet på en pressekonferanse onsdag. Han er kjent for politiet for mindre forhold.

– Det er ingen relasjon mellom avdøde og siktede. Dette skjedde brått og uventet, opplyser Kjetil Moen, som er fungerende leder av seksjonen for alvorlige voldssaker i Oslo politidistrikt.

En pågrepet

Voldsepisoden skjedde på Nakkholmen i Oslofjorden onsdag kveld. Operasjonsleder Marita Aune i Oslo politidistrikt bekreftet overfor Nettavisen at én person er død og at én er pågrepet. 

- Det var vitner på stedet som ringte inn og varslet om voldshendelsen. Vi sendte politiet ut på Nakkholmen med en gang og det ble iverksatt livreddende førstehjelp på stedet. Men livet stod ikke til å redde, sier Aune.

En person ble onsdag drept på Nakkholmen i Oslofjorden.

Det er brukt en gjenstand i utøvelsen av volden, men Aune ønsker foreløpig ikke å gå inn på hva slags type gjenstand det dreier seg om.

Skjedde utendørs

Ved hjelp av en politibåt og en av brannvesenets båter ankom politiet øya sju minutter etter at de mottok den første meldingen om hendelsen klokka 21.15. Helsepersonell tok seg til Nakholmen i luftambulanse. Ifølge VG ble den antatte gjerningspersonen pågrepet klokka 21.40.

– Vedkommende er kjørt til arresten og vil bli avhørt torsdag. Vi er så vidt ferdig med den akutte fasen i dette oppdraget nå. Vi er fortsatt ute på øya med krimteknikere og øvrig personell for å undersøke åstedet, både med tanke på det tekniske og med å snakke med vitner, sier Aune til NTB natt til torsdag.

Hun regner med at politiet vil få mer klarhet i hendelsesforløpet torsdag, men det er på det rene at det har vært en voldshendelse som har endt opp med et dødsfall.

– Vi har fått opplyst at dette skjedde utendørs, trolig i nærheten av ferjeleiet på øya, sier hun.

Hundrevis av hytter

Det er i underkant av 200 private hytter på Nakholmen. Det er fast ferjeforbindelse til øya som ligger rundt tre kilometer fra Rådhusplassen.

Pressevakt Øystein Dahlen Johansen i Ruter sier at selskapet kjenner til hendelsen.

– Politiet ga oss beskjed om at de ønsket at båten ikke la til kai klokken 22.38. Vi tok så kontakt med båten, som ikke la til, men fortsatte til Hovedøya og deretter til Aker Brygge, opplyser han.

Natt til torsdag var åstedet sperret av mens politiet gjorde tekniske undersøkelser.

– Jeg tror det er såpass seint nå at ikke så mange blir berørt av dette rent praktisk, sier operasjonslederen.

Det er heller ingen ferjetrafikk til og fra Nakkholmen natt til torsdag. Siste avgang var klokka 22 fra Aker Brygge og første ferje går klokka 6.30 torsdag morgen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere