RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mann omkom i båtulykke

Sist oppdatert:
En mann omkom i en båtulykke utenfor Bodø natt til lørdag.

- Det er en fritidsbåt som har kjørt på land utenfor Nyholmen i Bodø. Den har truffet på odden og blitt slengt opp 15-20 meter på land. Han havnet under båten, sier operasjonsleder ved Salten politidistrikt, Jan Lekang, til Nettavisen.

Politiet fikk melding om ulykken kl. 00.40 natt til lørdag.

Omkom momentant
Mannen var den eneste personen om bord i ulykkesbåten, som er 1500 kilo tung og 22 fot lang. Politiet antar at mannen i slutten av 30-årene omkom momentant.

- Vi hadde en patrulje på stedet fire-fem minutter etter at vi fikk den første meldingen, og de konstaterte veldig fort at han var død. Det var også lege raskt på stedet som konstaterte at personen var omkommet, sier Lekang.

Nyholmen ligger i innseilingen til Bodø havn og er godt synlig fra sentrum. Derfor var det mange mennesker som var vitne til den tragiske ulykken. Årsaken til ulykken er ennå ukjent, men ifølge vitner på stedet, så holdt båten stor fart i ulykkesøyeblikket.

- Han gjorde en brå sving for å komme inn i havnen og han må ha svingt nærmere 180 grader for å komme seg rundt Nyholmen. Alle vitneforklaringer tyder på at han kjørte for fort, sier operasjonslederen.

Brannfare
Videre forteller Lekang at det lekket bensin fra båten og at politiet var engstelig for brannfaren. Derfor hastet det med å få den avdøde vekk fra båtvraket.

- Han lå fastklemt mellom berget og båten, og vi måtte ha løfteutstyr fra brannvesenet. Så vi brukte luftputer til å heise båten, slik at vi fikk den avdøde ut, sier Lekang.

Båten er nå hentet med kran og plassert på et lager hvor politiet vil foreta tekniske undersøkelser av båtvraket.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere