RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mann pågrepet med 533.000 kr

En 31 år gammel mann sitter fortsatt i varetekt etter at politiet fant over en halv million kroner hjemme hos ham i påsken.

Mannen ble pågrepet i påsken og sitter fortsatt i varetekt under full isolasjon, skriver Rogalands avis.

Høye inntekter
I tillegg har politiet funnet en kassalapp hjemme hos mannen hvor et beløp på 1,2 millioner kroner er summert. 31-åringen sier til politiet at han er multikunstner, og forklart at beløpet stammer fra studielån og inntekter fra diverse konsertarrangementer.

Dette mener politiet ikke er troverdig, og har derfor bedt om full isolasjon for 31-åringen, for å finne ut hvor pengene egentlig kommer fra.

Rogalands Avis mener også å vite at 31-åringen nylig har betalt 100.000 kroner i depositum for et småfly. Han skal også å ha kjøpt en bil til 150.000 kroner i Tyskland.

Siktet for heleri
Ellen Fjermestad Svendsen, politiadvokat i Rogaland politidistrikt, sier at mannen er siktet etter straffelovens paragraf 317, tredje ledd, som omhandler heleri.

– Med tanke på det store beløpet er det skjellig grunn til mistanke om at det er begått straffbare handlinger, sier hun til Rogalands avis.

Gunnar Øystein Helgevold, 31-åringens forsvarer, sier at hans klient har skaffet seg pengene på lovlig vis og at han nekter straffskyld i forhold til siktelsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere