– Vedkommende vil bli forsøkt avhørt i løpet av kvelden tirsdag, skriver Oslo-politiet i en pressemelding.

Politiet opplyser videre at mannen i 20-årene som ble knivstukket er utenfor livsfare tirsdag ettermiddag. Flere sentrale vitner er også avhørt.

– Vi kan si at den pågrepne er en mann. Utover det ønsker vi ikke å gå ut med flere opplysninger om vedkommende, fordi vi ikke utelukker flere pågripelser, sier Anne Alræk Solem, leder for seksjon for alvorlige voldssaker i Oslo politidistrikt, til NTB.

Kontakt før knivstikkingen

Politiet fikk melding om knivstikkingen i Sofienbergparken klokken 19.55 mandag kveld.

Tre personer ble sett løpende vekk fra stedet etter knivstikkingen, og politiet har opplyst at de ønsker å komme i kontakt med disse. Solem sier at politiet ikke har noen opplysninger som tyder på at offeret var tilfeldig.

– Vi har opplysninger som tyder på at det var kontakt mellom fornærmede og siktede i forkant av knivstikkingen, sier Solem.

Ber folk ta kontakt

Hun håper at avhør av den siktede og den skadde skal gi mer informasjon om hendelsesforløpet og relasjonen de to imellom. I tillegg ber hun personer som har informasjon om hendelsen om å ta kontakt med politiet.

– Vi har snakket med flere sentrale vitner, men ønsker fremdeles at vitner tar kontakt med oss på telefonnummer 22 66 96 00, sier Anne Alræk Solem.

Nøster i motivet

Tirsdag ettermiddag opplyser Solem at politiet har konkrete opplysninger å jobbe etter i saken. Samtidig nøster de i et mulig motiv for knivstikkingen.

Hendelsen skjedde på en lekeplass i Sofienbergparken. Det ble funnet en gjenstand i nærheten som trolig kan knyttes til ugjerningen. Politiet vil ikke si om dette er kniven som ble brukt.

Den skadde mannen er innlagt på Ullevål sykehus.

(©NTB)