*Nettavisen* Nyheter.

Mann siktet for ildspåsettelse

Politiet har siktet en mann i forbindelse med den påsatte brannen i Trondheim natt til søndag. To menn som søndag ble brakt inn til avhør, er løslatt.

09.02.04 07:20

- En av de to personene har fått status som siktet, opplyser overbetjent Kjell Brevik ved kriminalvakta ved Sør-Trøndelag politidistrikt adressa.no.

Han sier etterforskningen fortsatt pågår for fullt. Avhørene av de to innbrakte fortsatte sent søndag kveld, men mennene ble natt til mandag løslatt.

Politiet er sikre på at brannen var påsatt.

- Den tekniske etterforskningen er nå avsluttet og konkluderer med at brannen var påsatt, sier Brevik til NTB.

Har det på video
Området der brannen startet, var videoovervåket og Brevik sier at opptakene viser tre personer politiet mener kan ha befatning med brannen.

- På filmen ser vi tre personer som beveger seg i retning brannstedet. Vi ser også at den ene av de tre går inn på brannstedet forut for brannen, vi ser han kommer ut og vi ser at brannen utvikler seg, sier kriminalvaktleder Hans Vikhals ved Sør-Trøndelag politidistrikt til NRK.

Brannen startet i trehusbebyggelsen i sentrum rett før midnatt natt til søndag. Brannmannskaper fikk ilden ganske raskt under kontroll, og ingen personer ble skadd, men tre mennesker måtte evakueres.

Alt tilgjengelig brannmannskap i Trondheim var på plass kort tid etter at alarmen gikk klokka 23.39 lørdag kveld.

Storbrann avverget
Overbetjent Kjell Brevik sier til NTB at det var på nære nippet at brannen utviklet seg til en storbrann.

- Katastrofen var ikke langt unna. Hadde brannvesenet kommet fram et halvt til ett minutt senere, kunne konsekvensene blitt helt andre, sier Brevik.

- Flammene sto over hustaket da vi ankom brannstedet, men vi senket skuldrene litt da vi så at nabohusene inntil ikke var trehus, sier Tor-Leif Brødreskift, brigadeleder ved Trondheim brann- og redningstjeneste, til NTB.

I desember for et drøyt år siden gikk et helt kvartal med gamle trebygninger tapt i en brann i Nordre Gate i Trondheim.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.