Gå til sidens hovedinnhold

Mann siktet for ildspåsettelse

Natt til søndag var det flere hjem som gikk tapt i branner.

En familie på seks mistet hjemmet sitt på Strømmen natt til søndag. Ingen kom til skade i brannen, men huset er brent ned til grunnen.

- Vi fikk melding klokken 03.18 at en enebolig sto i full fyr på Strømmen. Det ble sagt at syv til åtte personer hadde kommet seg ut. Da vi kom fram var det seks beboere som sto på utsiden. Ingen kom til skade i brannen, sier operasjonsleder ved Romerike politidistrikt Bjørn Jahr til Nettavisen.

- Huset er så godt som totalt utbrent, sier Jahr.

Familien er nå innkvartert hos venner.

Mann siktet for Stavanger-brann
I tillegg var det fire bolighus som brant på Hunvåg i Stavanger hvor ett av husene skal være totalskadd. Ingen ble skadd i brannen som startet i en tomannsbolig og spredde seg til andre hus, skriver Stavanger Aftenblad.

En mann er pågrepet og siktet for ildspåsettelse i forbindelse med denne brannen.

- Jeg kan bekrefte at en person er pågrepet og siktet for ildspåsettelse etter brannen på Hundvåg i natt. Ut over dette ønsker politiet ikke å kommentere saken, sier politiadvokat Gro Stangeland i Rogaland politidistrikt til Aftenbladet.no.

Det brant også i en vaskehall i Arendal som tilhører Nettbuss Sør. To personer befant seg i hallen da brannen brøt ut, og ble kjørt til legevakten med lettere skader.

Brannen kan ha påført skader for flere millioner kroner.

Problemer med slukningsarbeidet
Brannvesenet hadde store problemer med slukningsarbeidet grunnet sprengkulde.

- Vi hadde store vanskeligheter med å skaffe vann. Vannet var frosset. Vår egen tankbil og tankbil fra Grimstad bistår slik at vi har tilstrekkelig med vann nå, fortalte brannsjef i Arendal, Jan Kongsvik, til fvn.no.

Årsaken til denne brannen er ennå ukjent.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot