RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mann skutt og drept i Oslo

Sist oppdatert:
En mann ble ved 03.30-tiden natt til lørdag skutt og drept ved Gabels Gate på Frogner i Oslo.

–Mannen som har meldt seg, har sagt at han har informasjon som har med drapet å gjøre, sier avdelingssjef Finn Abrahamsen i Oslo politidistrikt til NRK.

- Ikke tilfeldig offer

-Dette er ikke et offer som tilfeldigvis ble truffet, sier Oddleif Sveinungsen, vaktleder for krimvakta ved Oslo politidistrikt, til NTB.

Politiet kjenner ikke offerets identitet, men tror de vet hvem han er.

Vedkommende bodde ikke i bygården på Frogner, der han ble skutt, men var trolig på fest i en av leilighetene i gården tidligere på kvelden. Der skal det ifølge politiet ha vært høylytt krangling før skyteepisoden.

-Han hadde ikke papirer på seg. Dette er en mann som vanket i et miljø der man ikke kjenner hverandres etternavn, men velger å snakke til hverandre med fornavn, sier Sveinungsen .

Fest i huset

Politiet fikk 03.37 melding om skyteepisoden og at det lå en mann innenfor inngangsdøren på bygningen som ligger på hjørnet av Gabelsgate og den lille sideveien Terningsbekken, på vestsiden av Oslo sentrum. Bygningen er en fireetasjers bygård som er typisk for strøket.

-Det har gått flere skudd mot inngangspartiet på bygningen. Vi kan fortsatt ikke si fra hvor stor avstand skuddene ble avfyrt. Det foregår fortsatt tekniske undersøkelser på åstedet, opplyser Sveinungsen.

Politiet var på plass på Frogner kort tid etter at de fikk melding om skytingen. Det var fest i bygningen og flere øyenvitner ble brakt med til politistasjonen i sentrum.

-Vi har snakket med fem stykker, men er fortsatt interessert i å komme i kontakt med folk som kan ha hørt eller sett noe.

Døde

Politiet vet ennå ikke om det har vært uoverensstemmelse mellom offeret og den som har skutt. De vet heller ikke hva som kan være foranledningen til episoden.

–Vi har opplysninger om at det skal ha kjørt en bil forbi i området, men så langt kjenner vi ikke til om den har noen forbindelse til episoden, sier Ellen Ulvin, operasjonsleder i Oslo politidistrikt, til NTB.

Mannen ble brakt til Ullevål universitetssykehus med ambulanse rett etter at skytingen fant sted, men livet sto ikke til å redde.

Politiet ønsker kontakt med personer som har vært i området i tidsrommet rundt 03:30. Dette gjelder også biler som har kjørt gjennom området. Det vil i løpet av dagen bli foretatt en rundspørring i området.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere