*Nettavisen* Nyheter.

Mann tatt med samekniv utenfor Ullevaal

Her blir mannen pågrepet utenfor Ullevaal stadion torsdag kveld. Det viste seg å ikke være noe dramatikk i situasjonen, ifølge politiet. Foto: Foto: Stian Drake

Uniformert mann tatt med øvelsespistol og samekniv.

12.11.15 23:45

Politiet ble varslet om den bevæpnede mannen etter landskampen mellom Norge og Ungarn på Ullevaal stadion torsdag kveld.

- Det er ikke noe dramatikk i dette, sier operasjonsleder Vidar Pedersen ved Oslo politidistrikt til Nettavisen ved 23.30-tiden.

- Vært på HV-øvelse

Pedersen forteller at mannen ble kontrollert av politiet utenfor Ullevaal stadion, men at det raskt viste seg å være udramatisk.

- Det er en som har vært på en HV-øvelse, som kanskje dukket opp på feil sted til feil tid. Han hadde med seg en samekniv og et hylster som var tomt, og en plastisk øvelsespistol, sier han.

Det var Aftenposten. som først meldte om hendelsen.

- Han var ikke på kampen, og det har ikke vært noen truende situasjon. Han skjønte at uniformeringen var litt uheldig, sier Pedersen.

- Naturlig med en kontroll

Det var en vekter som varslet politiet om mannen.

- Vi måtte finne ut hva dette var. Da vi fikk meldingen visste vi ikke hva som var hans ærend på stedet, og da er det naturlig at vi tok en kontroll av ham, sier operasjonslederen.

Ifølge Pedersen vil ikke politiet gjøre noe mer med saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag